От доста време не съм писала и не защото не

...
От доста време не съм писала и не защото не
Коментари Харесай

Капката, която преля….

От много време не съм писала и не тъй като не желаех. Напротив! Исках и то, доста... И всякога, когато споделях това би трябвало - идваше идващото, което също би трябвало... и по-следващото...

И всичко, което трябваше непременно да разясня, нарастваше и натежаваше до такава степен, че парализираше мисълта ми... Ръцете ми натежаваха - заставах пред компютъра и не знаех от къде да стартира.Спрях да виждам телевизия. Не влизах и в интернет... Само малко, едвам ме удари в лицето идващото, което желая, не - длъжна съм, да разясня. Което нямам право да замлъквам...

Днес отворих тв приемника и попаднах на Марияна Кацарова, която, доколкото разбрах е „ Специален докладчик за правата на индивида към Организация на обединените нации " и в случай че не бъркам отговаряла за Русия?! И несъмнено, бе поканена особено да разяснява гибелта на А. Навални. /Нека Бог го елементарни./ Тя се борела, тя пишела, те не й отговаряли, тя знаела... Дали? Или всички знаят това, което би трябвало и приказват това, за което им заплащат...

Аз нямам какво да изгубвам. Напълно съзнавам по какъв начин ще бъде посрещнато написаното от мен. Но да се експлоатира и прави политика и агитация посредством гибелта на един човек и то по подобен долнокачествен, противен до цинизъм метод, унижавайки всички фенове, слушатели и читатели?!...

Да, Навални не е инцидентен човек. Навални бе един от мощните критици на властта и персонално на Вл. Путин и никой не може да отхвърли това... Както не би трябвало да се премълчава, че тъкмо Путин го изпрати на лекуване в Германия.

Какво се е случило с него в пандиза, от какво е умрял, ние още не знаем... Но няма страна, която ще съобщи тялото или ще допусне непознато следствие, без да е направила своето. Дали госпожа Кацарова не знае или не може да се досети за това? Журналистката не разясня...

Разбира се, демократичният Европейски Съюз незабавно наложи нови наказания на Русия?! Съединени американски щати размаха тоягата...

За всички, които в хор ще гракнат, каква комуняга съм и русороб и путлериска, и рашистка, за първи /може би, не за последен/ път, ще кажа да си затворят човките, до момента в който не изчезне жълтото към тях, тъй като, в случай че те ахкат и охкат, надпреварват се в кудкудякането и ронят подсолени сълзи, за гибелта на един инакомислещ човек, в едно по-друго време, аз съм го претърпяла!

Да, аз съм го претърпяла! Аз знам какво е!

Защо съм жива? Не знам, може би тъй като не съм била толкоз значима.

Винаги ми е било неловко да приказвам по въпроса. За мен е било и е, непристойно човек да приказва за себе си, за своята битка /освен, в случай че е нямало такава. Ако лъже, с цел да обслужи персонални и непознати ползи... И чака облаги./

Аз съм срещу политическите репресии!!! И постоянно съм била.

Против съм!

Ако нещо мразя са двойните стандарти, нелепостта и най-много лъжата. /Сега му споделят дезинформация/. Затова се обръщам към госпожа Кацарова с молба, да отговори на няколко въпроса /дори да не са в нейния ресор/И освен тя.

Джулиан Асандж

На 20 и 21 февруари бе планувано решаващо съвещание на Върховния съд в Лондон, по делото за екстрадицията на разобличителя от „ Уикилийкс " Джулиан Асандж, в Съединени американски щати.

Докладчикът на Организация на обединените нации Алис Джил Едуардс, прикани тази седмица английското държавно управление да спре и преразгледа изгонването в Съединени американски щати, на Джулиан Асандж, създателят на Wikileaks, защото се бои, че той е жертва на „ отнасяне, равностойно на мъчение " и липсват гаранции за хуманно отношение от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати

Джон Пилджър /австралийската легенда на самостоятелната и разобличаваща журналистика/ е ядосан на Австралия, че не избавя Джулиан Асандж „ Ако Австралия желае да резервира суверенитета си, вярното деяние е да се застъпи интензивно за незабавното освобождение на Джулиан Асандж ", съобщи в той в Сидней.

Според юриста на Асандж- той и " Уикилийкс " „ са разкрили /затова Съединени американски щати им търси отговорност/, незаконни дейности в невиждан мащаб, от страна на държавното управление на Съединени американски щати ", в това число изтезания, предаване, извънсъдебни убийства и военни закононарушения.

Едно от най-скандалните разкрития на Асандж, е нашумял видеозапис от 2007 година по какъв начин водачи на американски хеликоптер разстрелват от въздуха 11 невъоръжени цивилни в Ирак, в това число двама публицисти от Ройтерс..

Сред основанията да се оспорва екстрадицията на Асандж в Съединени американски щати е и фактът, че това е в несъгласие с контракта за екстрадиция сред Обединеното кралство и Съединени американски щати, който не разрешава такова деяние, когато то се ползва по политически аргументи.

Ако Асандж бъде екстрадиран в Съединени американски щати, го чакат 175г. затвор.

На 19, 02, 2024г., Съюз на българските журналисти се включи в международните митинги против депортирането на Асандж в Съединени американски щати. Твърде срамежливо...

Едуард Сноудън

През 2007 година е изпратен от Централно разузнавателно управление на САЩ да работи под прикритие в американското посолство в Женева, за което споделя пред вестник „ Гардиан " [12]:

„ Много от това, което видях в Женева, в действителност ме разочарова по отношение на това, по какъв начин моето държавно управление работи и какъв е неговият отпечатък върху света. Осъзнах, че съм част от нещо, което прави надалеч повече несгоди, в сравнение с положително.

Сноудън споделя:

„ Искам да жертвам всичко, тъй като не мога умишлено да разреша на американското държавно управление да унищожи персоналната цялост, интернет свободата и съществени свободи за хората по света с тази огромна машина за следене, която те скрито градят. Единственото, от което се опасявам, са нездравословните резултати върху фамилията ми, на което аз в никакъв случай повече няма да мога да оказвам помощ. Това ме държи безсънен през нощта ".

... The Washington Post и The Guardian разгласиха материали, до които той се снабди, отнасящи се за всеобщо и всеобхватно наблюдаване на американци и непознати жители от западни разследващи организации по телефона и интернет. Ставаше въпрос за повече от милиард души, в това число водещи политици.

ГУАНТАНАМО

14 години зад решетките, 70 дни изтезания, разпити по 18 часа дневно в продължение на три години - и то без присъда. В Гуантанамо орисите като тази на Мохамеду Улд Слахи са доста. М. Слахи е освободен от пандиза, само че няма право да издаде дневниците си?! Не е получил и обезщетение за унищожения живот. 14 години?!

Лагерът в Гуантанамо трансформира Съединени американски щати в страна, " която не съблюдава правилата на правовата страна ", споделя Холандер /адв. на Слахи/. Според нея обстановката е " пагубна ". Това се отнася освен до 13-те пандизчии, които лежат в лагера без обвиняване и към този момент от години трябваше да са на независимост, само че и за хипотетичните уредници на атентатите от 11 септември 2001 - по този начин наречените " безконечни пленници ", които и до през днешния ден чакат правосъден развой, 20 години след действието... "

Такова безвластие не е инцидентно, в противен случай: таман това искаше тогавашният президент на Съединени американски щати Джордж У. Буш, твърди правозащитничката Дафне Евиатар от " Амнести Интернешънъл ". Тя изяснява, че Буш е основал затвор отвън територията на Съединени американски щати, с цел да блокира целеустремено правната система на своята страна. В отчет на своята организация тя остро подлага на критика нарушаванията на човешките права в лагера - най-много безсрочното задържане на хора без обвиняване и изтезанията против тях. За тези изтезания няма общодостъпна информация, само че правозащитничката се базира на разнообразни източници, в това число и на едно чуване на Комисията за тайните служби пред Сената на Съединени американски щати, където става дума за бруталните изтезания над десетки мъже в Гуантанамо.

Лагерът към момента съществува. Защо?

Гонсало Лира

През януари в УКРАИНСКИ затвор умря американският публицист Гонсало Лира. Не, това не беше международна вест, а известие на фамилията му.

„ Не мога да приема метода, по който умря синът ми. Той беше малтретиран, изнудван, в изолираност в продължение на 8 месеца и 11 дни и посолството на Съединени американски щати не направи нищо, с цел да помогне на сина ми. Отговорността за тази покруса е на диктатора Зеленски със единодушието на един несъответстващ американски президент Джо Байдън ", съобщи татко му Гонсало Лира-старши, представен от The Grayzone.

Бащата на Лира също се свърза с американския водещ Тъкър Карлсън, потвърждавайки гибелта на сина си. Синът му, на 55 години, живееше в Харков и публикуваше мнения в YouTube след ескалацията на спора с Русия през февруари 2022 година Той беше задържан от Службата за сигурност на Украйна (СБУ) предишния май и упрекнат в „ ДИСКРЕДИТИРАНЕ?! " на украинското управление и военните.

Лира се появи в края на юли с поредност от изявления в X (Twitter), разкриващи изтезанията му в пандиза и опитите на СБУ да го изнуди за пари. Той съобщи, че се пробва да избяга в Унгария и да потърси леговище. Опитът му за бягство беше несполучлив и Лира беше задържан наново.

Според ръкописна записка, която сестрата на Лира е получила на 4 януари, той е имал тежки здравословни проблеми, породени от пневмония и колабирал бял дроб, което е почнало в средата на октомври. Затворническите управляващи са признали за казуса едвам на 22 декември и той е признат в болница...

Дали някой заяви за това закононарушение? Тази гибел разтревожи ли най-малко един от дейните бранители на човешките права?

Г-жо Кацарава, каква е реакцията на Организация на обединените нации по отношение на геноцида в Газа - знаем .

Знаем, каква е реакцията и на Съединени американски щати. На Европейски Съюз - също. На десетки други страни отвън Европа - също. И на всичко това Натаняху споделя - „ Майната ви ". За дами и деца, за почтени хора, става дума - 30000?! За човешки същества. Вие чули ли сте за наложени наказания на Израел? Какво става с престижа на Организация на обединените нации...

Не, не поддържам нито едно принуждение. Независимо кой го прави... Старая се и съумявам, без значение от пристрастията си, да запазя обективност в оценките си.

Все още имам способността да мисля и да диря отговори...

Не понасям /за разлика от тъй наречените наши политици/ да се отнасят с мен и народа ми, като с идиоти.

Нямам потребност и се отвращавам от сдъвкана информация.

Имам самоуважение, желая почитание и към българския народ.

Вие по какъв начин мислите?

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР