От днес започва нов етап от забавения ремонт на трасето

...
От днес започва нов етап от забавения ремонт на трасето
Коментари Харесай

Заради ремонта на трасето на трамвай №5 - промени в още две линии

От през днешния ден стартира нов стадий от забавения ремонт на трасето на трамвай №5 в София, заяви зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов.

Ще се работи по сектора от бул. " Тодор Каблешков " до Околовръстното шосе, като кръстовището сред двата пътя няма да се затваря. 

Ремонтите обаче ще доведат до частична смяна на маршрутите на две други трамвайни линии - №4 и №11. Временната автобусна линия № 5ТМ се резервира до април и ще се движи през 5 минути, разясни Джоргов.

Модернизацията на трамвайния път от Съдебната палата до " Бъкстон " по бул. " Цар Борис III " стартира през април 2021 година - и предстоящо се забави, като множеството строителни планове на Столична община. Вместо за година, той бе пуснат в употреба в края на предходната. Изпълнителят бе санкциониран с оптималните 900 000 лв.. 

Ремонтът би трябвало да завърши до края на октомври - тогава свършва миналият програмен интервал, по който е финансиран. 

Фирмата реализатор е ВДХ, някогашната " Водстрой 98 ", в миналото свързвана със притежателя на КТБ Цветан Василев и с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, извършва ремонта против 40,5 млн. лева Компанията неотдавна изиска индексация на контракта с 15% поради инфлацията, довела до растеж на цените на материалите.

Ако това бъде утвърдено, тя ще получи още близо 6 млн. лв..
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР