От днес властите в Кипър премахват масовото безплатно тестване за

...
От днес властите в Кипър премахват масовото безплатно тестване за
Коментари Харесай

Махат безплатните тестове за коронавирус в Кипър

От през днешния ден управляващите в Кипър отстраняват всеобщото гратис тестване за ковид, с цел да подбуден пората да се имунизират против COVID-19.

В същото време от през днешния ден се усилва броят на местата, достъпът до които ще става единствено с „ пропуск за сигурност “.
 Протести в Израел против коронавирус рестрикциите Протести в Израел против коронавирус рестрикциите
Граждани на Израел излязоха на митинг по улиците на Тел Авив, недоволни от въвеждането на нови ограничавания против ковид и ваксина...

Бързите проби, които до момента Министерството на здравеопазването предоставяше гратис,, като минималната цена за тях е 10 евро. Досега държавното управление е платило 26 млн. евро за бързи проби.

През последните две седмици в Кипър бяха направени 885 000 бързи проби, колкото е и популацията на страната. През последния „ безвъзмезден “ ден през вчерашния ден бяха направени повече от 94 000 бързи теста.

„ Държавата е осигурила безвъзмездни ваксини за всички жители и откакто имат опция да се имунизират, бързи проби няма да са им нужни. Тъй като неимунизираните сами вземат решение дали да се имунизират или не, считам, че са длъжни да си заплащат за бързите проби “, сподели здравният министър Михалис Хаджипанделас.

Сега неимунизираните ще би трябвало да заплащат за проби два пъти седмично, с цел да получат така наречен „ SafePass “. От през днешния ден документът, потвърждаващ направена имунизация, преболедуван коронавирус или негативен тест за ковид, е наложителен за влизане и навън, където може да се съберат повече от 10 души.
 Изтече срокът на мораториума в Съединени американски щати за изпъждане на неплатежоспособни лица Изтече срокът на мораториума в Съединени американски щати за изпъждане на неплатежоспособни лица
Тази нощ в Съединени американски щати изтече срокът на федералния мораториум за изпъждане на жители, които поради пандемията от ковид са се оказали бе...

Безплатни остават тестванията единствено за шест групи от популацията, към които спадат малолетните лица или хора, които не могат да бъдат имунизирани по медицински аргументи.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР