От днес в Италия Зеленият Covid пропуск е задължителен във

...
От днес в Италия Зеленият Covid пропуск е задължителен във
Коментари Харесай

Протестна вълна в Италия срещу задължителния Зелен пропуск

От през днешния ден в Италия Зеленият Covid пропуск е наложителен във всички трудови сфери. Това провокира протестна вълна в цялата страна, проведена от синдикати и асоциации. Поради възможни намеси на десни екстремисти силите на реда се намират в подготвеност.

Пристанищни служащи и чиновници на най-големите пристанища в Италия отпред с Триест, където имат подготвеност да стачкуват до като зеленият Covid пропуск не бъде анулиран, следвано от Генуа и Анкона, блокираха входовете без да пречат на който желае да работи.

Протестни манифестации и шествия има по цялото продължение на страната в огромни и по-малки градове, на островите Сардиния и Сицилия. С лозунги " Не на Зеления пропуск ", " Не на дискриминирането ", " Никакъв пасаван, с цел да се върви на работа ", трудещите се показват недоволството си против задължението да имат зелен пропуск.

Коментар на протестираща жена обобщава всеобщото мнение:

" Как се усещам ли? Като човек, на който са му лишили първото човешко право - това да работи. От шестнайсет годишна работя и изкарвам пари, първо помагах на родителите си, в този момент устоявам брачна половинка и сина си. Но през днешния ден страната ми декларира, че към този момент нямам право да работя. Италия се основаваше на труда, очевидно към този момент не е по този начин ".

Протестът означи исторически обстоятелства: пред военновъздушната база Сигонела в Сицилия, представители на военновъздушните сили по кротичък метод показаха несъгласието си за Зелен пропуск. От новия профсъюз на карабинерите (NSC) оповестиха, че основното командване издало заповед всички карабинери без Зелен пропуск да изоставен жилищните пространства считани за работни – невиждан случай и за историческия корпус от силите на реда.

До края на деня би трябвало да се организира протестния протест против Зеления пропуск в Рим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР