От днес Софийската градска дирекция на полицията вече има нов

...
От днес Софийската градска дирекция на полицията вече има нов
Коментари Харесай

Бойко Рашков: От днес СДВР има нов директор, не мога да приема да се мълчи, когато бият хора

" От през днешния ден Софийската градска дирекция на полицията към този момент има нов началник, тъй като не мога да приема, че началник може да гледа умерено по какъв начин пребиват хора зад колоните на Министерския съвет, не можем да останем равнодушни " - това разгласи служебният вътрешен министър Бойко Рашков на брифинг от Пловдив във връзка ареста на шефа на локалното Трето РПУ.

" Никъде в закона не написа, че полицейски чиновници могат да пребиват лица в центъра на София, а и където и да е било другаде. Законът е разписал какви са отговорностите и правата на полицейските чиновници. Докато съм министър, ще бъда праволинеен ", съобщи Рашков, запитан за освобождението на Георги Хаджиев, само че не посочи кой ще го замести на поста .

" Аз ще взема най-строги ограничения като се надявам, че ще се промени стилът на работа на тези чиновници ", акцентира министърът, който предложи за премахване и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов поради полицейското принуждение по време на митинга, а президентът незабавно подписа указа за това.

Допусналите нарушавания чиновници в структурите на Министерството на вътрешните работи ще бъдат поканени да изоставен, съобщи той.

И изрично отхвърли " спекулациите ", че прави чистка . Той изясни, че досега е освободил двама души на пенсионна възраст. Създал е особено звено, което да е с нужната щатна обезпеченост.

" За чистка и дума не може да става. Тези, които са позволили нарушавания, ще бъдат поканени да изоставен ", сподели още той.

По мотив началниците на службите за сигурност, които са в неплатен отпуск , Рашков уточни, че съгласно него не е редно ръководителите на значими ведомства в страната да си вземат отмора.

" Премиерът ги предложения на среща, само че те изпратиха свои заместници. Поканата се повтори - не мога да кажа по кое време ще се случи срещата, след което ще се вземат законови ограничения против високопоставени длъжностни лица, които са се отклонили от служебните си места и изчакват, надявайки се, че няма да бъдат освободени от служба ", безапелационен е министърът.

" Като служебно държавно управление имаме задача да организираме почтени избори, мога единствено да кажа, че има каузи за търговия с гласове, те вървят и ще забележим до каква степен ще стигнат. Има данни по тези каузи за партии, които се управляват от известни лица с големи политически упоритости ", показа още Рашков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР