От днес София има най-високия кредитен рейтинг от столиците на

...
От днес София има най-високия кредитен рейтинг от столиците на
Коментари Харесай

Борисов: От днес София има най-високия кредитен рейтинг от столиците на Балканите

От през днешния ден София има най-високия кредитен рейтинг от столиците на Балканите, ще слушаме бележките на критиците ни, когато те реализиран такива резултати. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на постоянното държавно съвещание, съобщи организация „ Фокус “. 
Той подсети, че също така, интернационалната рейтингова организация StandardPoor`s (S&P) е повишила кредитния рейтинг и на България и уточни, че тази оценка е подарък за критиците на държавното управление и ГЕРБ.
„ Това са най-хубавите отговори на най-голямата международна кредитна организация, която прави оценка градовете и София от през днешния ден има най-високия рейтинг на всички столици на Балканите. Това им го подаряваме на нашите критици. Когато те реализиран такива резултати, държавното управление и страната да имат най-високия рейтинг на Балканите, а и спрямо Русия, Турция и Унгария, а столицата ни да е преди всичко измежду всички останали, тогава още по-внимателно ще им слушаме сериозните бележки. Но чак тогава “, добави още Борисов.
Припомняме, че S&P Global Ratings увеличи дълготрайния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута до ‘BBB/A-2’. Според анализатори това е доста добра вест, само че в случай че се решат проблемите с БДЖ, Топлофикация и енергийната система страната, имаме шансове да се увеличи още рейтинга на България и по този начин страната да настигне да вземем за пример Румъния, която ни изпреварва в това отношение.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР