От днес шумните домашни ремонтни дейности в часовете от 22

...
От днес шумните домашни ремонтни дейности в часовете от 22
Коментари Харесай

От днес шумните домашни ремонти през уикенда в София само в разрешение от съседите

От през днешния ден шумните домашни ремонтни действия в часовете от 22 до 8 и от 14 до 16 в работни и почивни дни в София към този момент са неразрешени, както " 24 часа " първи написа преди няколко дни. Такива ще се позволяват единствено с позволение на съседите. Това планува новата разпоредба за публичния ред, която столичните общински съветници одобриха през днешния ден.

Забраняват се и шумни строителни действия като разтрошаване на бетон, къртене, взривни работи в жилищни зони в часовете от 14 до 16 ч и от 22 до 8, в случай че няма позволение от районния кмет. Забраната няма да важи за общински строителни обекти като метрото да вземем за пример, което има непоколебим график. Глобата за нарушаване е от 100 до 200 лева за физически лица и 200-400 лева за компании.

Наредбата не разрешава и събирането на парични дарения тук-там за публично прилагане като улици, булеварди и площади в София. Изключения се позволяват единствено за акции на БЧК или юридически лица, регистрирани в социална изгода, само че след получaване на позволение. За нарушителите глобата е от 100 до 300 лева

Наредбата планува и наказания за водачите, платили да им мият стъклата, до момента в който чакат на кръстовище. Глоба от 100 до 300 лева ще отнасят и миячите.

Регламентират се изявите на уличните музиканти. Свирещите на улицата без позволение и с озвучителна уредба ще се глобяват до 100 лева

Новата разпоредба бе подготвена още в края на 2017 година, само че бе отсрочена, откакто текстове като възбраната за пиянство на алкохол в паркове и градини провокираха съществени диспути. В последна сметка възбраната за пиянство в парковете отпадна и документът влезе за разискване в комисиите на СОС през лятото, само че гласуването й бе отсрочено за есента поради редакции на текстовете.

Наредбата не прави разлика сред това какво е звук и какво е тон. Малкият Иванчо, който свири на пиано и се готви за конкурс и чичо Георги с флекса не са едно и също, сподели общинският консултант от " Глас национален " Венцислав Мицов.

Целта на наредбата е да реши казусът с шума. Има 3 типа нарушавания - за звук от домашни действия, на обществени пространства и от строително-монтажни работи. Целта на наредбата не е да напълним хазната от санкциите, а да възпитава и да работи превантивно против нарушаването на реда и спокойствието в града, сподели ръководителят на комисията по публичен ред и сигурност към СОС Иван Илиев.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова разяснява, че това е една от най-важните наредби, която подсигурява спокойствието на жителите и посочи, че най-вече тъжби постъпват в общината за звук.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР