От днес се въвежда зимното поддържане на републиканските пътища. От

...
От днес се въвежда зимното поддържане на републиканските пътища. От
Коментари Харесай

От днес се въвежда зимното поддържане на републиканските пътища

От през днешния ден се вкарва зимното поддържане на републиканските пътища. От Агенция " Пътна инфраструктура " приканват водачите да приготвят колите си за пътешестване при зимни условия.

Следващата седмица се чака захлаждане и по високопланинските региони е допустимо дъждовете да преминат в сняг. 3000 машини - снегорини и друга техника, ще вземат участие в почистването на 20 000 км пътища. Към момента 1800 машини са ситуирани в така наречен опорни пунктове.

Проверката за готовността на компаниите, които поддържат пътищата сподели, че са обезпечени 83 хиляди тона сол, 112 хиляди тона пясък и 3340 тона химически материали за култивиране на настилките.

За осма поредна година децата от Националния замък на децата в София ще връчат послания си към водачите и пешеходците за безвредно придвижване по пътищата. Съветите са написани върху есенни листа, уточни шефът на Двореца на децата Татяна Досева:

“Целта на акцията е да се концентрира вниманието на децата, учениците, водачите на МПС и изобщо на всички участници в придвижването върху нуждата от усилване на вниманието и бдителността в есенно-зимните условия. Децата в своите послания към водачите споделят - " Поставете коланите! Карайте деликатно! Пресичайте единствено на пешеходна пътека или на зелен светофар! ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР