От днес приятелството между Македония и Гърция е дори по-силно.

...
От днес приятелството между Македония и Гърция е дори по-силно.
Коментари Харесай

Зоран Заев: До края на председателството може да има решение на спора за името

От през днешния ден другарството сред Македония и Гърция е даже по-силно. Преговорите за името не престават, само че напреднаха много. Надявам се до края на председателството да имаме решение на разногласието за името на страната . Това сподели на конференция министър-председателят на Македония Зоран Заев, който се включи в срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която се организира през днешния ден (17 май) в София.
На нея той имаше диалози и с гръцкия министър председател Алексис Ципрас: " На днешната среща с министър-председателя на Гърция, другар на Македония, Алексис Ципрас, се съгласихме за напредъка, който имаме във връзка с намиране на решение за името на страната ни. Заедно с Алексис Ципрас търсим благоприятни условия за решения, които от македонската страна са показали в последната фаза на договарянията ", съобщи Заев.
По думите му консултациите ще продължат сред двете страни.
Заев заяви, че е разискал въпроса и с президента на Франция Еманюел Макрон и с и немския канцлер Ангела Меркел. По думите му те са признали " водачеството, което Македония показва " и са дали обещание помощ за усилването на връзките сред нас и Европейски Съюз.
Подкрепа също по този начин са дали обещание и министър председателите на Холандия, Швеция и Естония, с които през днешния ден Заев също е разговарял.
Сподели с товите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР