От днес потребителите и дружествата в ЕС извън Еврозоната се

...
От днес потребителите и дружествата в ЕС извън Еврозоната се
Коментари Харесай

От днес: Презграничните плащания в евро стават по-евтини в рамките на ЕС

От през днешния ден потребителите и сдруженията в Европейски Съюз отвън Еврозоната се радват на по-евтини презгранични заплащания в евро, заяви Европейската комисия.

С новите правила презграничните заплащания в евро в страните отвън Еврозоната - България, Дания, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Полша, Румъния, Унгария, Хърватия, Чехия и Швеция - към този момент са на същата цена като вътрешните заплащания. Ако да вземем за пример български консуматор реши да изпрати евро в чужбина, от през днешния ден той заплаща такса, равна на таксата за превод в лв. на територията на България. Таксите за презграничните заплащания в евро ще бъдат или доста ниски, или нулеви, се показва в известието, представено от Българска телеграфна агенция.

Комисията ще следи използването на тези правила в напъните да сътвори по-добър и по-евтин достъп до финансови услуги за потребителите. През април 2020 година ще стартира използването на спомагателни разпореждания, които ще разрешат на потребителите от Европейски Съюз да съпоставят таксите за превалутиране при заплащане с карта в друга парична единица на Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР