От днес Пловдив откри за посетители Източния сектор на Античния

...
От днес Пловдив откри за посетители Източния сектор на Античния
Коментари Харесай

Откриха за туристи императорската ложа на Римския стадион на Филипопол



От през днешния ден Пловдив откри за гости Източния бранш на Античния стадион на Филипопол. Той е ситуиран в Търговски център на Главната улица и е последната част от Римския стадион, посредством която пловдивчани и гостите на града ще могат да го видят към този момент в целокупност – от площад Римски стадион през археологията под различен огромен магазин до най-новата част, почнала да се разкрива в процеса на работа по реорганизация на комерсиалната постройка още от 2007-та година. 

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, който преряза лентата на най-новата туристическа атракция на града дружно със  заместника му по просвета Пламен Панов и районният кмет Георги Стаменов, разяснява пред Радио Пловдив, че тук е била императорската ложа.

Обектът е включен в пакета за туристически обиколки, който общината предлага, а стопанисването му е предоставено на ОИ „ Старинен Пловдив “. 

Днес, когато означаваме Световния ден на туризма, входът е свободен. От на следващия ден  посещението ще е с билет на цена 5 лв..

Очаквайте репортаж и видео-разходка по-късно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР