От днес пенсионерите могат да проверят с колко са им

...
От днес пенсионерите могат да проверят с колко са им
Коментари Харесай

Проверяваме за преизчислените пенсии от днес

От през днешния ден пенсионерите могат да ревизират с какъв брой са им увеличени пенсиите от 1 октомври. Разпорежданията за преизчислените от 1 октомври т.г. пенсии са налични на страницата на Националния застрахователен институт.
 
В разпореждането ще бъдат посочени:
 
➢ изходните данни, въз основа на които се пресмята базовия размер на пенсията, съгласно нормативните изисквания; ➢ метода на пресмятане на базовия размер на пенсията;
 
➢ процентите, с които базовият размер на пенсията се усилва за всяка календарна година, последваща годината на разпределяне на пенсията (съответно – след 2007 г.);

➢ сравняването на преизчисления към 01.10.2022 година размер на пенсията с размера ѝ към 30.09.2022 година и определянето на по-високия от тях.
Разпорежданията ще бъдат налични за лицата, разполагащи с личен идентификационен код -  Справка за издадени пенсионни разпоредби по ЕГН и ПИК.
 
Изплащането на пенсиите посредством пощенските клонове ще бъде в интервала сред 7 и 20 октомври.
 
Вижте по какъв начин ще се преизчислят пенсиите от 1 октомври

Преводите на сумите за октомврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени на 7 октомври.
Национален осигурителен институт към този момент разгласи механизма, по който ще бъдат преизчислени пенсиите. Той е оповестена на интернет страницата на Национален осигурителен институт в менюто „ Актуално “ - Информация за механизма за преизчисляване на пенсиите от 1 октомври 2022 г.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР