От днес област Пазарджик е в червената зона на COVD-19,

...
От днес област Пазарджик е в червената зона на COVD-19,
Коментари Харесай

Увеличават броя на леглата за пациенти с коронавирус

От през днешния ден област Пазарджик е в алената зона на COVD-19, заболеваемостта към 27.08.2021 година е 270.6 на 100 000 население, оповестяват от пресцентъра на Областната администрация. Увеличава се броят на позитивните проби, всички ръководители на лечебни заведения регистрираха внезапен скок на приетите в болница пациенти с ковид в региона, натискът върху лечебните заведения нараства, сподели регионалният шеф на Пазарджик Иван Васев след съвещанието на Областния спешен щаб за битка с COVD-19 и заяви взетите решения на Щаба по отношение на разгръщане на епидемията в област Пазарджик:

- Увеличаване броя на леглата за лекуване на COVD-19 с до 15 % от общия брой кревати, съгласно опциите на всяко лечебно заведение.

- Засилване контрола по съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Експертите от РЗИ, ОДБХ и ОДМВР Пазарджик ще продължат взаимните инспекции и през почивните дни на територията на цялата област. Мерките включват: носене на маски навън, там където има скупчване на хора, носене на маски от личния състав на хотели и заведения за хранене, носене на маски в закрити публични пространства и в градския и междуградския превоз и съблюдаване на отдалеченост.

- Всички кметове на общини в региона да уточняват и по опция да отсрочат провеждането на събори и всеобщи мероприятия със събиране на доста хора на едно място.

- Съгласувано с РЗИ, кметовете на общини да засилят имунизационната акция по места. Чрез кметовете на кметства да осведомят жителите на дребните обитаеми места за опцията мобилни имунизационни екипи на РЗИ да ги посетят на място.

Заразени през последното денонощие – 100

- Общ брой дейни Коронавирус пациенти в област Пазарджик – 685

- Брой на лица с ковид на домашно лекуване – 529

- Хоспитализирани пациенти с ковид сега по лечебни заведения – 156 /23% от дейните случаи/

- Брой на пациентите на интензивно лекуване – 27

- Общ брой на избраните кревати за лекуване на COVID-19 – 169

- Медицински личен състав общо болни – 295

- Медицински личен състав оздравели – 286

- Медицински лица дейни все още – 9

- Брой на лицата сложени под карантина за региона – 1 130

- Починали от началото на пандемията досега - 906

- Общи брой имунизирани – 60 795 (от които 30 487 със приключена имунизация) измежду новооткритите от през вчерашния ден 100 - ваксинирани - 5
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР