От днес Клиниката по гастроентерология и Отделението по хематология към

...
От днес Клиниката по гастроентерология и Отделението по хематология към
Коментари Харесай

Отварят две отделения в болница "Свети Иван Рилски" след дезинфекция



От през днешния ден Клиниката по гастроентерология и Отделението по хематология към УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “, които краткотрайно бяха затворени за стерилизация, още веднъж одобряват пациенти. Причина за затварянето бе, че пациент с ковид без признаци се е лекувал и на двете места. Имаше и инфектирани медици.

Тези чиновници на Отделението по хематология, които при първичното проучване са дали негативен резултат за ковид, беше са били тествани повторни, преди да бъде възобновен приема на пациенти.

" Обмисляме опцията, когато положението на болните разрешава, те да бъдат тествани с PCR тест преди постъпване, както и до края на пандемията да бъдат настанявани в независима стая. Взели сме всички нужни ограничения да избегнем ново заразяване и сме подготвени да бъдем на своя пост и да лекуваме пациентите си както и до момента “, сподели доктор Александър Йорданов , зам.-началник на Отделението по хематология.

Средно сред 1300 и 1500 хора с тежки хематологични и онкологични болести се лекуват в Клиниката по хематология и онкология на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ на месец. Само за първия месец от въвеждането на изключителното състояние в нея са се лекували 795 пациенти (435 в Отделението по хематология и 360 в Отделението по онкология).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР