От днес Христо Даскалов е освободен от длъжността изпълнителен директор

...
От днес Христо Даскалов е освободен от длъжността изпълнителен директор
Коментари Харесай

Освободиха шефа на БАБХ, той заподозря връщане на модела на Капитан Андреево

От през днешния ден Христо Даскалов е освободен от длъжността изпълнителен шеф на Бъларската организация по сигурност на храните. 

Това оповестиха на брифинг в Министерство на земеделието.

По думите на зам.-министъра на земеделието Крум Неделков, представен от Нова тв, Даскалов е нарушил изборното законодателство като се завръща на работа преди ЦИК да разгласи поименно определените депутати. Даскалов бе претендент за народен представител от листата на " Продължаваме помяната " и излезе в неплатен отпуск до оповестяването на финалните резултати. По думите на Неделков обаче Даскалов се върнал на работа ден по-рано и споделил с сътрудници както за неговата позиция, по този начин и за тази на други кандидат-депутати и техните резултати от изборите.

След завръщането си той уволнил няколко чиновници на Агенцията по храните и назначава на тяхно място други. В допълнение сключил неправомерно анекс към контракт с изминал период на деяние. 

" След всички тези разпоредителни дейности отпътува на служебна командировка в Италия на разходи по план на конструкция към БАБХ. За всички тези дейности не е известен министърът на земеделието ", добави Неделков.

Пред Нова Христо Даскалов съобщи, че не е обявявал никакви резултати. По думите му зад освобождението му от поста на изпълнителен шеф на БАБХ стои служебният кабинет.  Даскалов бе едно от основните настоящи лица когато породи казуса сред държавната организация и частната компания " Евролаб 2011 " на граничния пункт " Капитан Андреево " през лятото. Според него това е една от аргументите той да бъде отстранен от поста и работата на граничния пункт да се върне към остарелия си модел.

Със заповед на министър-председателя за изпълнителен директор на организацията по храните е назначен Христо Вълчанов. До този миг той е изпълнявал длъжността зам.-изпълнителен шеф, а от юли до януари 2022г. е бил изпълнителен шеф на БАБХ. 

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-ново

Източник: clubz.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР