От днес домовете ни излъчват едно специално сияние на уют,

...
От днес домовете ни излъчват едно специално сияние на уют,
Коментари Харесай

Терзиев запали коледните светлини: Заслужавате София да заблести, защото всеки един от вас блести

„ От през днешния ден домовете ни излъчват едно особено зарево на уют, топлота, на благоприятни условия, на мира и вяра ”. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев, който възпламени празничните светлини на Коледната елха в София. За първи път това стана на новото пешеходно пространство в столицата - площадът към храм-паметника “Св. Александър Невски ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Моята фантазия постоянно е била освен домът ни, само че и градът ни да бъдат място, което ни кара да мечтаем освен на Коледа. Затова съм извънредно благополучен, че през днешния ден сме тук дружно. Заслужавате градът да свети, тъй като всеки един от нас свети ”, сподели още кметът на София.

Най-емблематичната софийска забележителност засия с ново архитектурно осветяване, което акцентира културното завещание, а през целия декември площадът от ул. “Г. С. Раковски ” към храмовете „ Света София “ и „ Св. Александър Невски “ заживя с празнични концерти, декорация и разнообразни интензивности за жителите и гостите на града.


Програмата за запалването на светлините на коледната елха на София включва концерт на детски танцови и музикални сформира, вокално осъществяване на Елена Сиракова, и интерактивния пърформанс „ Лумини “ с феерични светещи кукли и характери на „ Жар Театър “ и „ Фест Студио Жар “. Дядо Коледа също дойде на тържеството, с цел да се снима с децата.

Още повече, през целия празничен месец площадът ще е видоизменен с краткотраен дизайн от градски деятели и актьори. Целта е да бъдат тествани разновидности за дълготрайното възкръсване на тази знакова за столицата зона. В духа на посланието на самодейността “Светлината в теб ” се плануват празнични светлини, 10-метрово коледно дърво, алея “Елхи на гения ”, коледен базар за храни, питиета и креативен артикули. Кампанията включва още коледен концерт на 20 декември с присъединяване на Смесения хор към Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски ”, а кулминационната точка е обичайният огромен концерт за посрещане на Нова година, проведен от Столичната община. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР