От днес децата на България имат възможност да се радват

...
От днес децата на България имат възможност да се радват
Коментари Харесай

Социалната инициатива “Маргаритка” сбъдна още една своя мечта

От през днешния ден децата на България имат опция да се радват на “Песен за цифрите” - първата и единствена, напълно авторска ария и 3D анимация за деца на български език за цифрите! С нея “Маргаритка” оказва помощ на родителите и най-малките измежду нас, да учат наименованието на цифрите от 1 до 10 към този момент и на български език.

Преди малко повече от година, план “Магаритка” взе участие в състезанието ПРОМЯНАТА - най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира в партньорство с фондация Reach for Change Bulgaria, с концепцията да основава видеа с учебен темперамент за най-малките измежду нас. Благодарение на триумфа на “Маргаритка” в ПРОМЯНАТА и финансирането от тяхна страна, през днешния ден първото от поредност видеа, които ще занимавата децата с числа, букви, цветове, форми и още, към този момент съществува.

Идеята на основателите на “Маргаритка”, Вики и Яна, е предизвикана от неналичието на качествено наличие на български език и от обстоятелството, че децата гледат най-вече видео на непознати езици. Това води до придобиване на обикновени познания първо на непознат език и подражателство единствено на непознати персножи. Владеенето на езици в нашето съвремеие е наложително, само че би трябвало да има баланс!

Песента и видеото са напълно авторски и основани от екипа на “Маргаритка”. Вики и Яна, основателите на Маргаритка, са безапелационни че съществуването на подобен вид занимателно – просветително наличие на български език за най-малките, на възраст сред 6 месеца и 6 години, е от изключителна значимост. Светът на днешнте деца е друг и е значимо да сме съответни към тяхното развиване и способи на възриемане на информация. Реализирането на видеа с учебен темперамент е предпочитание на Вики и Яна още от основаването на “Маргаритка” и с “Песен за цифрите”, през днешния ден те сбъдват една своя фантазия.

Целият екип на “Магаритка” се припознава в идеята на плана и работи с извънредно внимание към всеки подробност. Видеата на “Маргаритка” са 3D анимация, основана по този начин, че да впечатлява и забавлява най-малките. В основаването на видеата вземат участие едни от най-хубавите продуценти, художници, 3D експерти и аниматори в България. Работата по видеата е съветвана и от детски психолози, които поучават за избора на най-подходящите придвижвания, форми, цветове и звуци. Визията и качеството на видеата по нищо не отстъпват на най-гледаните детски поредици в онлайн пространството в международен мащаб. Във всяко видео вземат участие главните персонажи Маргаритка, Биби и Мими, които да учат децата ни на цифрите, буквите, цветовете, формите и още. Те са основани с концепцията децата да обикнат и анимационни герои, които приказват на български език. Да се припознаят в тях и дружно с тях да научават елементарно нови неща.

Музиката и текста на “Песен за цифрите” са на Виктория Величкова (Вики от Мастило), един от основателите на план “Магргаритка”. Именно тя, дружно с децата Алина Данчева, Матей, Ани, Миa и Ема от Voice Academy изпяха и записаха песента.

Kонцепцията и концепцията за видеото пък са на Яна и Вики. Рисунките и анимациите са дело на Веселка Велинова и Le Chien Graphique Ltd., които осъществиха с Маргаритка всички досегашни техни анимации. Музикален продуцент е Краси Тодоров (D2, Jeremy?), а аранжимента на песента е на Десислав Данчев и Александър Васев.

Виктория Величкова и Яна Липованска, споделят че с видеото на “Песен за цифрите” слагат единствено началото на реализирането на доста видеа с учебен темперамент. Мислят и по какъв начин видеата на “Маргаритка” да с в помощ на детските педагози и възпитатели в детските заведения. Вярват, че оказват помощ на децата и техните родители и се надяват да намерят метод да развият продуцирането на подобен вид видео наличие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР