От днес Бруней ще наказва с убийство с камъни хомосексуализма

...
От днес Бруней ще наказва с убийство с камъни хомосексуализма
Коментари Харесай

Бруней прие да има смъртно наказание за хомосексуализма и изневярата

От през днешния ден Бруней ще санкционира с ликвидиране с камъни хомосексуализма и прелюбодейството. Промените в Наказателния кодекс по законите на Шариата засягат и други провинения като да вземем за пример ампутация на крак при кражба. Международната общественост осъди новите ограничения, гей-общността в Бруней е ужасена. Според наблюдаващи, султан Хасанал Болкиах се пробва да утвърди имиджа си на ислямски водач в очите на най-консервативните среди в миг, когато националната стопанска система дава признаци на уязвимост.


Султанът на Бруней прикани за подсилване на Ислямското обучение в страната в деня, в който влязоха в действие измененията в Наказателния кодекс. Те засягат провинения, които се санкционират със гибел - обезчестяване, извънбрачни връзки за мюсюлмани, обир, засегнатост на пророка Мохамед.

В страната и преди имаше смъртно наказване, само че изтезания не са провеждани от 1957 година Хомосексуализмът и до момента се наказваше в Бруней със затвор до 10 години.

Страната с население 430 000 души на остров Борнео одобри законите на Шариата още през 2014 г.и последователно ги вкарваше до днешния им цялостен размер.

Правозащитници дефинираха измененията като изцяло безчовечен поради архаични санкции за дейности, които даже не би трябвало да се дефинират като незаконни.

Организация на обединените нации съобщи, че новото законодателство е грубо, нечовешко и унизително и съставлява съществено оттегляне от отбраната на човешките права.

Холивудската звезда Джордж Клуни и артистът Елтън Джон приканиха за протест на девет първокласни хотела, свързани със султана.

Според наблюдаващи същинската цел на ръководещите в Бруней е подсилване на властта и привличане на повече вложения от мюсюлманския свят поради отслабващата стопанска система, която вещае бъдещи протести.
 Елтън Джон поддържа Джордж Клуни за протест на хотелите, благосъстоятелност на Бруней Елтън Джон поддържа Джордж Клуни за протест на хотелите, благосъстоятелност на Бруней
Сър Елтън Джон поддържа американския артист Джордж Клуни, който прикани за протест на хотелите, благосъстоятелност на Бруней, откакто управляващите в кралството...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР