От днес банките драстично увеличават цените на рутинните си услуги.

...
От днес банките драстично увеличават цените на рутинните си услуги.
Коментари Харесай

От днес: Ръст на банковите такси, вижте кои услуги за кои клиенти поскъпват

От през днешния ден банките фрапантно усилват цените на рутинните си услуги. Покачват се таксите за изтегляне както на банкомат, по този начин и на каса. Някои от банките усилват и таксите за предпазване. Това значи, че в случай че досега спестявания до 400 000 лева са се съхранявали без такса, то от новата 2022 година всички суми над 200 000 лева ще бъдат обложени с 0,7%.

" По-малки са таксите при онлайн банкирането. В множеството случаи ще се заплаща както за тегленето, по този начин и за внасянето. Съветвам да употребяваме онлайн банкиране и да превеждаме средства сред сметки ", показва кредитният съветник Тихомир Тошев.

Ако употребяваме карта с cash back ще получим назад всички платени такси.

" Депозитите на българите са над 61 милиарда, а раздадените заеми са единствено 28 милиарда Останалите банките би трябвало да съхраняват. Те трансферират тези такси към вложителите с по-големи депозити ", уточни Тошев. Той поучава жителите със спестявания над 200 000 лв. да разделят средствата си в разнообразни банки и тогава ще им бъдат без такса.

" Ако спестяванията ни са под 200 хиляди лв. няма да плащаме такса или рента за тях. Пакетите за юридически лица са според от потреблението. Те костват сред 4 и 30 лв. ", обясни консултантът.

Такси ще има и за внасяне на пари към банкова сметка от банкомат.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР