От днес, 7 май, британската здравна система NHS пуска в

...
От днес, 7 май, британската здравна система NHS пуска в
Коментари Харесай

NHS ще следи болните с мобилно приложение, а бизнесът се събужда при условия



От през днешния ден, 7 май, английската здравна система NHS пуска в деяние мобилно приложение, посредством което ще могат да се наблюдават бързо скорошните контакти на всеки, който е тестван позитивно за COVID-19.
Приложението ще засича с кого инфектираният е стоял на близко разстояние и за дълго време през последните дни и тези лица ще получават известие от здравните управляващи къде и по какъв начин да се изследват също.
Властите считат, че огромна част от ограниченията за самоизолация би трябвало да се запазят с месеци, с цел да не се стигне до втори пик на епидемията. Страната обаче не може да си разреши стопанската система да остане блокирана толкоз дълго, защото се оказа, че към този момент са изплатени над 8 милиарда паунда компенсации на излезли в насилствен отпуск. На процедура всеки втори работещ е разчитал на заплащания от бюджета през последния месец, само че схемата за подкрепяне не може да продължи по-дълго от края на юни.
Затова държавното управление на Великобтирания предлага проект запремахване на възбраните поради ковид след седмица. До тогава би трябвало да се договорят изискванията, при които работодателите ще връщат служащи на работа. Те включват, несъмнено, обезпечаване на отдалеченост, защитни средства и то за дълъг период от време. Предложенията на държавното управление сега се съгласуват с браншовите организации и синдикатите, написа 24 часа. 
Според тях, сред служащите би трябвало да има 2 м отдалеченост, да не употребяват едно и също бюро, съоръжение и компютър, даже писалка и писалищен консумативи. Да се понижи позволеният брой на пътуващите в асансьори, да се закрият служебните заведения за хранене и да се обезпечи честа стерилизация на работните пространства.
За най-рисковите служащи - онкоболните или претърпели тежки болести, страдащите от затлъстяване и бременните се предлага да се трудят от у дома поне  година, преди да се завърнат в офисите. Причината е,че те са най-уязвими за ковид.
Междувременно английската статистическа работа огласи данни, че над 32 000 души са умряли от ковид. Така Англия става страната с най-голяма смъртност от епидемията в Европа, изпреварвайки Италия.
Победата над ковид наподобява доста надалеч съвсем на всички места по света
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР