От днес, 22 януари 2021 г., в областните дирекции на

...
От днес, 22 януари 2021 г., в областните дирекции на
Коментари Харесай

Започва прием на заявления за хуманно отношение към птици и свине

От през днешния ден, 22 януари 2021 година, в регионалните дирекции на Държавна фирма „ Земеделие “ стартира банкет на заявки за присъединяване по схемите „ Помощ за реализирането на непринудено поети задължения за хуманно отношение към свинете и „ Помощ за реализирането на непринудено поети задължения за хуманно отношение към птиците ". Документи за държавни помощ за хуманно отношение към птиците се подават до 8 февруари.

Изплащането на държавната помощ ще стартира от 22 февруари 2021 година Размерът на финансовата поддръжка за 2021 година, избран от УС на Държавна фирма „ Земеделие “, е 35 000 000 лева

Допустими за подкрепяне са следните птици по типове и категории: кокошки – носачки (от 16-та до 78-ма седмица); родители от всички типове (от 18- та до 60-та седмица); бройлери един оборот; пуйки за угояване; гъски; патици един оборот (до 12-та седмица - 84 дни).

Задължително изискване при подаване на документи е съществуването на копие на контракт за покупка на броя птици по типове, с които бенефициера кандидатства за подкрепяне. В случай на затворен цикъл на произвеждане бенефициерът показва декларация за генезис на броя птици от личен животновъден обект. Указанията за използване на помощта са качени на уеб страницата на Държавна фирма „ Земеделие “.

Кандидатстването за подкрепяне за развъждане на свине-майки по схемата за хуманно отношение към свинете е също от 22 януари до 8 февруари.

Помощта за развъждане на свине за угояване се дава за деклариран брой животни при съблюдаване на условията, включени в напътствията за използване на схемата. За подкрепяне на свине за угояване, документи за присъединяване в първия транш ще се одобряват от 2 до 17 май 2021 година Вторият транш ще е отворен за банкет на заявки от 2 до 17 септември, а третият – от 7 до 18 октомври 2021 година Срокът за погашение на помощта е до един месец след крайната дата за подаване на заявки.

Финансовият запас за 2021 година по схемата е 35 000 000 лв..

Указанията по схемата са оповестени на уеб страницата на ДФЗ.

Справки – мостри за броя на животните, за които се кандидатства през 2021 година са налични в интернет страницата на фонда в секция Държавни помощи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР