От БСП пискаха оттегляне на зам.-социалния министър Султанка Петрова след

...
От БСП пискаха оттегляне на зам.-социалния министър Султанка Петрова след
Коментари Харесай

БСП призова за оставката на зам.-министър Султанка Петрова

От Българска социалистическа партия пискаха отдръпване на зам.-социалния министър Султанка Петрова след случая със починалия при ремонта на Партийния дом охранител Даниел Тасев.

Социалистите се обръщат към " Обединените патриоти ", от чиято квота е Петрова, да я смъкват от поста й. " Като почтени патриоти, дайте образец, че за Вас спорът на ползи в политиката е неприемлив ", пишат от Българска социалистическа партия.

Искането на левицата е подбудено от това, че преди няколко години Султанка Петрова е била съдружник в охранителната компания, в която е работел починалия. Тя съобщи пред бТВ, че в момента съпругът й Петю Петров е шеф в компанията. В 43-тото Народно заседание Султанка Петрова беше народен представител от обединението на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ.

" Г-н Симеонов, Вие самоуверено се противопоставихте на назначението на " калинки " на ГЕРБ и " партизански назначения ". Призоваваме Ви да продължите със същото отношение към съвместяването в едно семейство на пост заместник- министър и ръководство на компания, която охранява Народното събрание. Когато властта и парите са по този начин крепко обвързани, за хората остава засилващото се възприятие за неправда. Призоваваме Ви да сложим завършек на това ", пишат в писмото си от Българска социалистическа партия.

Социалистите показаха своите съболезнования на фамилията и околните на починалия Даниел Тасев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР