От база на НАТО в Белгия са били източени над

...
От база на НАТО в Белгия са били източени над
Коментари Харесай

Стотици тонове керосин от база на НАТО в Белгия са били откраднати и продадени на бензиностанции в Италия

" От база на НАТО в Белгия са били източени над 850 тона керосин и горивото е било продадено през италиански бензиностанции ". Това оповестиха медии в Белгия, като се позоваха на данни от следствие, подхванато в Италия.

Извършителите на кражбата са свързани с интернационалната престъпност. Италианските управляващи са задържали 46 хипотетични съучастници. Уточнява се, че противозаконните продажби на горивото са траяли четири месеца.

Установено е, че 29 бензиностанции са взели участие в схемата, като специалисти предизвестяват за вероятните провали по моторите на колите, заредени с продаваното там гориво. Допълва се, че нарушителите са смесили откраднатия керосин (самолетно гориво) с дестилати на дизела и са получили над хиляда тона гориво. При последвалите претърсвания са били конфискувани три милиона евро.

Преди година в Белгия стартира правосъдно дело за източването през 2019 година на две хиляди тона керосин от локален петролопровод на НАТО, достигнали до Гърция. Прокуратурата изиска обвинените да покрият вреди за 2,4 милиона евро. Две години преди този случай от друга база на пакта в Белгия бе обявено за изгубването на 60 тона гориво.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР