От Агенция Пътна инфраструктура изпратиха писмо до медиите, в което

...
От Агенция Пътна инфраструктура изпратиха писмо до медиите, в което
Коментари Харесай

АПИ опровергава обвинения за светлоотразители на Тракия

От Агенция " Пътна инфраструктура " изпратиха писмо до медиите, в което вършат конкретизиране във връзка обява в интернет , че водачи бъркат светлоотразителите на мантинелите със стопове и светоотразителните тела са сложени погрешно.

Според тях светлоотразителите на мантинелите на Автомагистрала " Тракия " са инсталирани съгласно условията , написани в Наредба №18 oт 23.07.2001 година за сигнализацията на пътищата с пътни знаци.

Наредбата гласи, че светлоотразителите, които са с трапецовидна форма се употребяват за сигнализиране на пътни уреди , в т. ч. на защитни огради, подпорни стени, стени на тунели, стълбове, устои на мостове и други, ситуирани в непосредствена непосредственост до платното за придвижване.

В нея се показва също по този начин, че светлоотразителите се слагат по дължината на оборудванията по този начин , че отдясно по посока на придвижването да е светлоотразителят с червен цвят , а отляво - светлоотразителят с бял цвят.

При еднопосочно придвижване в платното за придвижване, каквото е на автомагистралите, светлоотразителите и отдясно, и отляво би трябвало да бъдат с червен цвят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР