От 9:00 до 15:00 ч. днес се ограничава движението през

...
От 9:00 до 15:00 ч. днес се ограничава движението през
Коментари Харесай

От 9 до 15 ч. днес се ограничава движението през прохода Шипка, минавайте през Хаимбоаз


От 9:00 до 15:00 ч. през днешния ден се лимитира придвижването през прохода „ Шипка “ по пътя I-5 Габрово – Шипка – Казанлък (и обратно) поради честванията на 146-ата годишнина от Шипченската епопея.

Това оповестиха от пресцентъра на Агенцията „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).

Трафикът ще се пренасочва ето по какъв начин:
за пътуващите от Северна към Южна България: по пътя II-55 (Проход на Републиката) – от Русе и Велико Търново през Дебелец – Проход на Републиката (Хаимбоаз) – Гурково, за Казанлък, Стара Загора и Бургас.за пътуващите от Южна към Северна България: за Велико Търново и Русе придвижването ще се пренасочва през Гурково – Проход на Републиката – Дебелец.
Локалният трафик и идващите от запад транспортни средства ще бъдат пренасочвани по пътя III-552 по маршрута: Габрово – Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Проход на Републиката и назад.

Движещите се по път III-5004 Обход на Габрово и етапна връзка с пътя I-5, в посока връх „ Шипка “, ще се отклоняват при пътен възел „ Дядо Дянко “, през Габрово по пътя III-552 и пътя II-55 през Прохода на Републиката.

В област Стара Загора придвижването към Прохода на Републиката ще минава по маршрут: пътя I-6 Калофер – Казанлък – пътя II-55 Гурково – Велико Търново и назад. Пренасочването ще става при пътен възел „ Мъглиж “ (връзката на пътя I-5 Стара Загора – Казанлък с I-6 (Подбалканския път).

През прохода „ Шипка “ ще бъдат пропускани единствено рейсове и коли с участници и гости в събитието, както и проведеният междуградски авто превоз, прецизират от АПИ.

Паметникът на свободата ще отвори порти за гости към 12:00 часа, след привършване на тържественото честване на 146-ата годишнина от Шипченската епопея. В празничния ден той ще работи с удължено работно време до 19:00 часа и свободен вход.

Честванията ще стартират в храма на Соколския манастир, където ще бъде отслужена панихида в памет на починалите в Шипченските боеве. Предвидени са туристически походи. Официалната гала по поднасяне на венци и цветя, в която ще участва президентът Румен Радев, ще се състои при каменните барелефи в подножието на връх Свети Никола.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР