От 8 часа тази сутрин на граничния контролно-пропускателен пункт Илинден

...
От 8 часа тази сутрин на граничния контролно-пропускателен пункт Илинден
Коментари Харесай

За пътуващите към Гърция: Пускат всички МПС през ГКПП „Илинд...

От 8 часа тази заран на граничния контролно-пропускателен пункт " Илинден - Екзохи " на българо-гръцката граница се пропущат всички транспортни средства, сподели пред Българска телеграфна агенция регионалният шеф на Благоевград Николай Шушков.

До момента на граничния пункт беше разрешено прекосяването единствено на товарни коли в интервала от 7 до 23 часа. От през днешния ден през него могат да минават и леки коли и рейсове.

Първоначално оповестената дата за отваряне на пункта за всички транспортни средства беше 1 юли. Забавянето с едно денонощие е поради обезпечаване на спомагателни екипи от гръцка страна, който да обработват документите, нужни при прекосяването на границата в изискванията на епидемията от ковид, уточни Шушков.

От пресцентъра на Главна дирекция " Гранична полиция " потвърдиха, че от тази заран гръцките управляващи позволяват прекосяване на територията на южната ни съседка на леки коли и рейсове през граничния пункт " Илинден - Екзохи ". Българските жители, който пътуват по този метод, би трябвало да показват негативен PCR тест, изработен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция или документ за имунизация против Covid-19, направена преди не по-малко от 14 дни, както и с негативен бърз антигенен тест, изработен до 48 часа преди влизането в южната ни съседка.

Тези условия важат и за деца, навършили 12 години, показаха от пресцентъра на Групово дело " Гранична полиция ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР