От 7 май РИОСВ - Пловдив започна пролетното измерване на

...
От 7 май РИОСВ - Пловдив започна пролетното измерване на
Коментари Харесай

Започна пролетното измерване на качеството на атмосферния въздух в с. Белащица

От 7 май Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив стартира пролетното премерване на качеството на атмосферния въздух в село Белащица, община Родопи. Това оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Измерванията се правят по 14 поредни дни през всеки един от четирите годишни сезона, като първата серия беше през зимата. Мониторингът на въздуха се прави в резултат на многочислените сигнали от жителите на обитаемото място и е в осъществяване на годишния график за имисионен надзор на екоинспекцията.

Целта на измерването е да се дефинира въздействието на активността на двете кариери за рандеман на инертни материали върху качеството на атмосферния въздух в селото. След приключването му специалистите ще създадат разбор на въздействието на работата на кариерите върху качеството на въздуха в обитаемото място.

Мобилната автоматизирана станция на Регионална лаборатория - Пловдив към Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) е ситуирана наоколо до хотелски комплекс „ Св. Георги “ при започване на селото откъм кариерите. Мястото е в съгласие с жителите на селото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР