От 7 до 14 септември ще се проведе фестивалът за

...
От 7 до 14 септември ще се проведе фестивалът за
Коментари Харесай

София ДокуМентал показва филми, които преминават границите

От 7 до 14 септември ще се организира фестивалът за писмено кино София ДокуМентал, в границите на който ще бъде показано най-хубавото от света на документалното кино, филми с идея, които не оставят фена апатичен .
Фестивалът ще продължи традицията да среща публиката с създателите на филмите, както и с специалисти в разнообразни области, на които е отдадена селекцията.
“В България до момента не е имало интернационален фестивал за модерно писмено кино, което преглежда острите проблеми на нашето съвремие, освен в района и Европа, само че и по целия свят. Имаме фестивали за исторически филми, арт филми, само че не и за модерна документалистика ”, разяснява филмовият продуцент Мартичка Божилова

 Темата на София ДокуМентал тази година е Do cross the line . “Смея да кажа, че провокираме феновете да дойдат и да видят неща, които няма по различен метод по какъв начин да ги видят. Това са едни от най-новите заглавия от 2021 година , имаме и няколко кино лентата от 2020 година, безусловно най-топлите документални филми, които са най-награждавани и популяризирани.

В програмата има филми,  носители на “Оскар ” , както и такива с номинации. Имаме филми, спечелили доста внимание и награди, полемики и спорни реакции по целия свят.

Това, което провокираме с нашия слоган Do cross the line, т.е. филми, които минават границите е покана да преодолеят някои свои задръжки, да излязат от границата си на комфорт, да са любопитни, да научат неща, които може би не са подозирали или нещо за себе си, разяснява тя.

Още за програмата и за филмите, включени във фестивала - чуйте в диалога на Ива Дойчинова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР