От 7 април Япония забранява износа за Русия на стомана,

...
От 7 април Япония забранява износа за Русия на стомана,
Коментари Харесай

Япония забранява износа на стомана, машини и ... играчки за Русия

От 7 април Япония не разрешава износа за Русия на стомана, алуминий и артикули от тях, багери, булдозери, дронове, съставни елементи за авиационната и галактическата промишленост, оптични нишки и корабни мотори. Това се показва на уеб страницата на Министерството на стопанската система, индустрията и търговията на страната, представен на уеб страницата на Радио " Свобода ".

Забраната включва и доставката на играчки - пъзели и пъзели за деца.

Освен това управляващите удължиха с още една година лишаването на Русия от статута на най-облагодетелствана нация в търговията. Токио лиши Москва от преференциален статут през март 2022 година след руското военно нахлуване в Украйна.

От началото на нахлуването през февруари 2022 година Япония наложи наказания на съветския президент Владимир Путин, висши чиновници на страната и техните родственици, банки и бизнеси и лиши Русия от нейния статут на най-облагодетелствана нация в търговията. В същото време Токио разгласи, че ще даде военна и филантропична помощ на Украйна.

Русия включи Япония в листата на " неприятелските страни ".

На годишнината от нахлуването японският министър председател Фумио Кишида разгласи разширението на глобите. Ставаше дума за заледяване на активи на 120 съветски физически и юридически лица. Япония също ще забрани износа на артикули, които биха могли да подкрепят съветската промишленост, като да вземем за пример елементи за дронове. Общо към 900 руснаци и към 450 съветски организации и компании са в ограничаващите описи на Япония.

Кишида сподели още, че Япония ще даде на Украйна пакет от помощ от 5,5 милиарда $ за възобновяване на разрушената от войната инфраструктура. По време на войната Токио към този момент беше дал на Киев пакет от финансова помощ от 600 милиона $, както и обилни количества филантропична помощ, чиято обща стойност също доближаваше стотици милиони долари.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР