От 5 януари 2024 г. стартира мандата на новия ректор

...
От 5 януари 2024 г. стартира мандата на новия ректор
Коментари Харесай

Медицинският университет в София избра нов ректор

От 5 януари 2024 година започва мандата на новия ректор на Медицински университет-София проф. доктор Бойчо Ланджов, дм. 

Той размени досегашния ректор акад. Лъчезар Трайков. С ясно осъзнаване на огромната отговорност, упоритостта на проф. Ланджов е, с поддръжката на екипа му, да утвърждава над стогодишната история и значими научни достижения на най-авторитетното здравно висше учебно заведение в България и да надгражда традициите с новаторски способи за ръководство и отбрана ползите на преподавателите, чиновниците и студентите на Медицински университет-София, оповестяват от образователното заведение.

Първостепенните цели на проф. Ланджов са свързани с рестартиране на капиталовата политика и възстановяване на материално-техническата база, с усъвършенстване на активността и мотивацията на чиновниците на МУ-София, с насърчаване на научната интензивност на преподавателите и студентите, със основаване на условия за повишение на квалификацията на преподавателите в реномирани университети, научни институти и лечебни заведения в страната и чужбина.

Амбицията на проф. Ланджов е да вкара нов жанр, нов метод, нов метод на мислене в ръководството на Медицински университет-София в името на неговия разцвет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР