От 3 май Столична община, чрез ОП „Екоравновесие“ стартира за

...
От 3 май Столична община, чрез ОП „Екоравновесие“ стартира за
Коментари Харесай

Кастрират безплатно дворни домашни кучета

От 3 май Столична община, посредством Оперативна програма „ Екоравновесие “ започва за трета поредна година акцията си за гратис кастриране на дворни домашни кучета. В рамките на самодейността, домашните животни ще бъдат кастрирани, чипирани, обезпаразитени и имунизирани против бяс, оповестиха от общината.
За оптимално облекчение на стопаните, ще бъде обезпечен и безвъзмезден превоз за превозването на кучетата от и до общинската ветеринарна клиника „ Връбница “. Лица на тазгодишната самодейност са актрисата Катерина Евро и певицата Анелия.
" С тази акция се обръщаме към притежателите на дворни домашни кучета, предоставяйки им една в действителност неповторима цялостна безвъзмездна услуга. Ползите за домашните кучета – както здравословните, по този начин и обществените - са безспорни. За нас като община и като институция, която се грижи за безстопанствените кучета, тази акция е изключително значима и заради това, че дворните домашни кучета са един от сериозните източници на нежелани популации от кученца, които след раждането са изоставяни на улицата. " Това разяснява зам.-кметът по Околна среда в Следствен отдел към окръжна прокуратура Йоана Христова.
От 2016 година през безплатната операция са минали близо 1000 кучета. През 2018 година акцията ще продължи до края на годината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР