От 25 август по Черноморието започват да работят допълнителни екипи

...
От 25 август по Черноморието започват да работят допълнителни екипи
Коментари Харесай

По Черноморието започват да работят допълнителни екипи на Спешна помощ

От 25 август по Черноморието стартират да работят спомагателни екипи на Спешна помощ. В Приморско, " Слънчев бряг " и " Златни пясъци " до края на сезона ще бъдат обезпечени коли за спешна помощ с по два дежурни медицински екипи.
 БГНЕС
Очаква се да дойде колата за спешна помощ в Приморско, която ще остане до края на сезона. В момента туристите, които тук надвишават 100 000, се обслужват единствено от един незабавен екип от водач и фелдшер.

„ На територията на Приморско действа изнесен екип на Спешна здравна помощ. Това значи, че когато има сигнал на територията освен на община Приморско, а и на Царево и Созопол, от 112 екипът получава предписание и потегля.
 БГНЕС
И тази врата остава затворена, заключена. Няма здравно лице, което на място да посрещне човек, който има потребност от незабавна помощ ”, съобщи кметът на Приморско Димитър Германов.

В Спешния център в Приморско, където работи един екип, не имат вяра, че ще има спомагателна кола за спешна помощ. „ Помислих, че сътрудниците се майтапят сутринта, в действителност не повярвах! В последна сметка не виждам в този момент какъв е смисъла, защото сезонът свърши, това трябваше да го създадат края на май ”, съобщи фелдшер Иванов.
 БГНЕС
„ Средно дневно с колата за спешна помощ минаваме от 300 до 500 км., като адреси са от 15 до 20. Най-близкото разстояние до лечебните заведения в Бургас е 50-60 км. 12-часово дежурство, пет смени, до Бургас и назад два часа и в случай че за два часа някой тук може да се оправи със 100 000 население в Приморско да заповяда ”, съобщи водачът на кола за спешна помощ Янко Янакиев.

Според кмета на Приморско това е отчасти решение на казуса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР