От 21 до 24 октомври президентът Румен Радев ще бъде

...
От 21 до 24 октомври президентът Румен Радев ще бъде
Коментари Харесай

Радев заминава за Япония за интронизацията на император Нарухито

От 21 до 24 октомври президентът Румен Радев ще бъде на посещаване в Токио, по случай интронизацията на новия император на Япония Нарухито.

На 21 октомври Румен Радев ще организира работна среща с управлението на японската корпорация „ Мейджи ”.

На 22 октомври президентът и брачната половинка му Десислава Радева ще участват на церемонията по интронизация на новия японски император Нарухито.

БГНЕС напомня, че Нарухито стана новият император на Япония в края на април, поемайки най-старата монархия в света след историческото абдикиране на татко си Акихито. Нарухито е 126-ят император на Япония и публично вкарва страната в нова епоха, за която към този момент беше определено името Рейва. Имперската епоха – в превод „ красива естетика ”, ще трае до момента в който Нарухито остане на трона.

На 23 октомври президентът Радев ще посети университета „ Тойо “ в Токио. Държавният глава ще изнесе лекция, отдадена на вероятностите за развиване на българо-японските връзки, и ще беседва с управлението на университета.

По-късно денем Румен Радев ще се срещне с групите за другарство с България от двете камари на японския парламент. В рамките на срещата президентът ще връчи висши държавни оценки на представители на японското държавно управление и парламент за техните заслуги в укрепването и развиването на партньорството сред България и Япония.

На 24 октомври президентът Румен Радев ще се срещне с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе.

Българският президент ще организира работна среща и с представители на Японско-българския стопански комитет.

Държавният глава ще беседва с проф. доктор Тацуро Мацумае – президент на Токайската просветителна система на Токайския университет, който е и президент на Японската културна асоциация и ръководител на Японско-българската асоциация. Румен Радев ще отличи проф. доктор Тацуро Мацумае с почетния знак на Президента на Републиката. В срещата ще взе участие и доктор Кийоши Ямада – ректор на Токайския университет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР