От 2030 г. почти половината от продадени нови автомобили и

...
От 2030 г. почти половината от продадени нови автомобили и
Коментари Харесай

САЩ: До 2030 г. половината новопродадени коли да са електрически

От 2030 година съвсем половината от продадени нови коли и пикапи в Съединени американски щати би трябвало да са електрически, плъгин хибриди или на водород, ще разгласи по-късно през днешния ден администрацията на президента Байдън, оповестяват The Wall Street Journal и CNBC. Целите ще са доброволни, най-малко на този стадий, само че се чака изказването да бъде подкрепено от редица производители. Представители на тримата производители от Детройт — GM, Ford и Stellantis — ще бъдат в Белия дом.

В редица други страни като Китай, Япония, в Европейския съюз, Англия и други към този момент има съответни цели за възбрана на продажбите на коли с мотори с вътрешно горене, като те ще влязат в действие най-много сред 2030 и 2035 година в обособените страни.

Властите в Съединени американски щати възнамеряват да затегнат и стандартите за разход на гориво и нездравословни излъчвания. Целта е да бъдат понижени разноските на водачите за бензин и дизел, както и да бъде понижено количеството въглероден диоксид, който колите изпускат в атмосферата.

Съединени американски щати е третият максимален пазар за електрически автомобили в света. През 2020 година общите продажби на коли и пикапи понижиха с 23% до 14,6 млнрд., а тези на електрическите автомобили понижиха с 11% до 295 хиляди, по данни на IHS Markit.

Прогнозата на IHS гласи, че през 2030 година сред 25% и 30% от продажбите ще бъдат на напълно електрически коли, а до 2035 година този дял ще доближи 50%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР