В тези дълги празнични дни, изкушени от пролетното време, мнозина

...
В тези дълги празнични дни, изкушени от пролетното време, мнозина
Коментари Харесай

5 прости правила за безопасно шофиране

В тези дълги празнични дни, изкушени от пролетното време, мнозина от вас ще потеглят на път с персоналния си автомобил. Дали ще изберете по-дълъг или по-кратък маршрут, по автомагистрала или нормално шосе, най-важното е вие и вашите пасажери да пристигнете на мечтаното място живи и здрави. Особено в интензивното придвижване е значимо да сте оптимално съсредоточени и виновни към вашето пътешестване и към другите участници.

Предлагаме ви някои съществени правила и препоръки, които могат да предпазят лидера от заплаха по пътищата.

Но на първо място запомнете добре: Спазването на разпоредбите за придвижване по пътищата е най-важното предписание за безаварийно пътешестване. Никога не шофирайте след приложимост на алкохол или опиати.
 Снимка 441059
Източник:

1. Оценявайте пътя допустимо най-далече пред вас

Тоест, погледнете надалеч напред: с цел да " заснемете " най-близките завои / входове към дворове и кръстовища, светофари и пешеходни прелези. И до момента в който се движите, от време на време поглеждайте във всички тези направления. Това е належащо единствено с цел да видите заплахата авансово и да имате време да реагирате.

Начинаещите водачи постоянно се тормозят, че в случай че погледнат прекомерно на надалеч или настрана, няма да видят какво може да се случи безусловно пред носа им. Но в тази ситуация всички ние имаме периферно зрение, което ще забележи всичко, което би трябвало да забележим и да реагираме в непосредствен проект.

2. Поглеждайте в огледалата допустимо най-често

Странични огледала + огледалото за назад виждане са предназнаени за непрекъснат надзор. Да, най-вероятно е заплахите да се крият някъде начело, само че също по този начин може да се случват доста забавни и/или рискови неща в профил и зад колата ви. Особено когато сменяте лентите, потегляте, маневрирате (особено в дворове, на паркинги), не можете без огледала!

Така че, колкото повече надзор има лидерът, толкоз по-вероятно е той да забележи заплахата, ПРЕДИ да се случи! И даже преди да се наложи да предприемете каквито и да е дейности, с цел да предотвратите тази заплаха.

Честото гледане в огледалата е умеене, което начинаещите водачи несъмнено би трябвало да усвоят. Така че по-късно това да стане безусловно автоматизирано и рутинно деяние.
 Снимка 415777
Източник:

3. Наблюдавайте и се учете какво да вършиме в рискови обстановки

Това е сложен миг за начинаещите водачи, тъй като доста неща идват с опит, с хиляди изминати километри и стотици разнообразни обстановки по пътищата.

Но все пак, належащо е да се следи, проучва, взема под внимание всяко деяние при пътуването. Анализирайте и се учете от личните си неточности и грешките на други водачи.

Трябва да разберете колата си, на какво е способна, а също и на какво сте кадърен вие като водач. Тук са значими както теорията, по този начин и практиката. Мисленето и съответното деяние зад кормилото е знак за способен водач!

Също по този начин е доста значимо да се научите по какъв начин да " четете " дейностите на другите коли и техните водачи. Да виждат авансово неправилните/опасните им дейности и да заобикалят неприятните (за Вас) последствия от тези дейности.
 Снимка 553051
Източник:

4. Избягвайте разсейването по време на шофиране

Мисля, че тук не са нужни подробни пояснения, множеството произшествия стават точно тъй като водачът е заплеснат! Или даже постоянно няколко лидера по едно и също време. Въпреки че всички разбираме, че е не трябва и е невероятно да се разсейваме по време на шофиране, че това най-вероятно може да докара до акцидент. Разбираме, само че въпреки всичко непрекъснато се разсейваме...

Много бихме желали водачите да не се разсейват, най-малко в сложни и евентуално рискови обстановки. На хлъзгави пътища, при шофиране с висока скорост, при осъществяване на комплицирани маневри и така нататък Самоувереността рядко води до нещо положително. И даже водачи с десетилетия опит попадат в най-нелепите произшествия заради разпръскване за секунда или две.
 Снимка 373120
Източник:

5. Постоянно практикувайте умствено образование " ами в случай че..? "

Такова образование е потребно както за начинаещи, по този начин и за опитни, само че изключително за невнимателни или избухливи/ капризни водачи. Прави се доста елементарно и носи огромни изгоди!

По време на придвижването от време на време би трябвало да фантазирате: Избирате случайна кола в потока като обект и си представяте, че тя... стопира внезапно, настава внезапно газта, кара странично право към вас и така нататък Какво ще извършите тогава, с цел да избегнете конфликт?

Ами в случай че пешеходец изскочи на пътя?

Или в случай че карате 60-70 км / ч и кола внезапно потегля пред вас? Ще тръгнете надясно - и там има спрели коли? В отсрещното платно? А там...

Няма потребност да си представяте най-ужасния резултат, никога. Просто се пробвайте да пресъздавате дейностите си в елементи. Знаете ли какви тъкмо ще бъдат? Можете ли да се справите с тях? Ако не, време е да разберете. И в случай че сте уверени в себе си, знаете основите, тогава колкото по-често упражнявате душевен по този метод, толкоз повече шансове имате в действителна обстановка да реагирате вярно!

След като към този момент 20 пъти си представяте водач да прави внезапна маневра пред вас, да, това се е случило в реалност - може даже да не се изненадате, а да реагирате умерено и бързо.

Тази процедура ви разрешава да опознаете по-добре себе си като водач, да идентифицирате пропуските в уменията си и да се научите да предвиждате настоящи събития.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР