От 2017-а година политическият свят се променя доста бързо и

...
От 2017-а година политическият свят се променя доста бързо и
Коментари Харесай

Проф. Нина Дюлгерова: През 2018-а ще продължи битката срещу социалните права на обществата



От 2017-а година политическият свят се трансформира много бързо и то напълно подчинено на това, че и в Съединени американски щати, и във Франция, отпред на страните застанаха персони, които са надалеч от политическите правила на играта и в тази ситуация ние следим много забавни процеси, които са самобитна кулминационна точка в политическата рамка на всичко, което се случва към нас. Това сподели в изявление за предаването „ 12+3 “ специалистът по интернационалните връзки проф. Нина Дюлгерова .

По думите й, 2017-а година са заложени историческите параметри на българо-македонското възобновяване на връзките: Това може да сложи нова основа на предишното на Македония, с цел да може Македония да отиде напред в бъдещо с наша поддръжка, в противоположен случай ще има проблеми.

По отношение на ситуацията в Близкия изток, тя добави: В необятния Близък изток виждаме, че ИДИЛ си отива, само че за сметка на това се възвръщат познати несъгласия в подтекста на израелско-палестинския спор. От няколко дни съществена тематика за разбори е Иран. Неизменно от години съществува израелско-палестинския спор и когато няма други спорове той се възвръща, само че сега новата визия на този спор е, че решението на Тръмп за оповестяване на Йерусалим за столица на Израел, той направи нещо, което беше позабравено, а точно – той още веднъж консолидира арабския свят. Не би трябвало да забравяме, че предходната година се очерта един доста резистентен триъгълник – Русия, Турция и Иран в подтекста на решение на сирийския проблем. Именно тази тройка измести ролята на Съединени американски щати и на Запада.

Съединени американски щати се нуждае от капсулиране, с цел да може да оцелее, сподели още Дюлгерова.

Най-важното е, че през 2018-а година ще продължи тази гласна и негласна борба против обществените права на обществата, както в Европа, по този начин и по света, заключи специалистът.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР