От 2000-та година насам населението на САЩ се е увеличило

...
От 2000-та година насам населението на САЩ се е увеличило
Коментари Харесай

Кога населението на САЩ ще спре да се увеличава?

От 2000-та година насам популацията на Съединени американски щати се е нараснало с 50 милиона души и темпът продължава, което я прави третата най-населена страна след Индия и Китай.

При актуалният ритъм през 2100 година в Съединени американски щати ще живеят 435 милиона души.

Колко ще стигне оптималното население на Съединени американски щати?

Населението на Съединени американски щати ще се усили до към 370 млн. души през 2080 година, след което наклонността ще се обърне и популацията ще стартира да понижава преди края на века, сочи нова прогноза на американското Бюро за броене на популацията, представена от Bloomberg.

До 2100 година популацията на страната ще се свие до към 366 млн. души, в случай че имиграцията не продължи да се усилва всяка година, като в този случай популацията може да доближи 435 млн. души, предвижда Бюрото.

 

Ако интернационалната имиграция бъде изцяло прекъсната, популацията ще стартира да понижава още през идната година и ще спадне до 226 млн. души до края на века.

За първи път Бюрото за броене на популацията употребява догатки за ражданията, смъртните случаи и интернационалната миграция, с цел да предвижда развиването до 2100 година

При най-вероятния сюжет (Бюрото прави няколко прогнози, учредени на променливи фактори) броят на хората над 65 години ще изпревари броя на тези под 18 години през 2029 година До края на века 29,1% от популацията ще бъде в по-напреднала възраст.

" През последните пет години в Съединени американски щати се следят забележителни промени в демографските съставни елементи ", споделя демографът на Бюрото Сандра Джонсън. " Някои от тях, като да вземем за пример нарастването на смъртността, породено от пандемията от COVID-19, се чака да бъдат краткосрочни, до момента в който други, в това число спадът на раждаемостта, който продължава от десетилетия, евентуално ще продължат и в бъдеще. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР