От 2000 г. насам Институтът по цветовете към американската корпорация

...
От 2000 г. насам Институтът по цветовете към американската корпорация
Коментари Харесай

Цветовете на есен 2017

От 2000 година насам Институтът по цветовете към американската корпорация Pantone дефинира цвят на годината. Прави го въз основата на обстойните изследвания на специалисти по целия свят за зараждащите се трендове в модата, дизайна и метода на живот. Освен главния цвят на годината, Pantone показват и настоящия цвят за всеки сезон от нея.

" Палитрата за есен 2017 излъчва повече топлина " , разяснява изпълнителният шеф на Pantone Литрис Айзмън, а ние считаме това за наложителна линия на този сезон. Затова и в стилните за него цветове всеки би трябвало да открие колорит, непосредствен до стила му.

За по-експресивните натури са ярките гренадин, " есенен клен ", " карамелен ром ", " горист смърч " и tawny port, а за придържащите се към класическата грациозност - " балетни пантофки ", " морски мак " и неутрално сиво.

С останалите два - " златен лайм " и " марина ", би трябвало да методите деликатно, тъй като са характерни и подобаващи единствено за избран загар на кожата.

Гренадин (Grenadine)

 Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier

Топъл и динамичен колорит на аленото, който мигновено притегля вниманието.

Tawny Port

 Stella McCartney

Stella McCartney

Името на цвета идва от вариация на портвайна - елегантна и софистицирана версия на патладжаненото.

Балетни пантофки (Ballet Slipper)

 Valentino

Valentino

Още един цвят от алената гама, който обаче е лек и внимателен, подобаващ за ефирни дами или за копринена кърпичка в джоба на сакото на някой благородник.

Карамелен ром (Butterum)

 Alexandre Vauthier

Alexandre Vauthier

Нюансът припомня на отлежала алкохолна напитка или благоуханен карамелен сладкиш. Или пък просто на палто от камилска вълна - изтънчено, само че топло.

Морски мак (Navy Peony)

 Rohmir

Rohmir

Несъществуващо цвете, само че хубав цвят - кондензиран и типичен, само че надалеч от сериозното черно. Може да го употребявате като неутрална база за тоалета си.

Неутрално сиво (Neutral Gray)

 Chanel

Chanel

Още един безпристрастен колорит, на който да заложите в базисните елементи в дрешника (палто, обувки, чанта).

Сенчест смърч (Shaded Spruce)

 Pierre Balmain

Pierre Balmain

Цветът на вечнозелената планинска гора - непреклонен, само че богат и приласкаващ.

Златен лайм (Golden Lime)

 Prada

Prada

Приятен колорит, който смесва жълто и зелено. Неочакван акцент, само че внимавайте с това до каква степен е съразмерен с тена ви.

Марина (Marina)

 Diane von Furstenberg

Diane von Furstenberg

Единственият леден цвят в есенната палитра на Pantone. Затова пък носи прохлада и припомня за лятното море, което липсва на всички ни.

Есенен клен (Autumn Maple)

 Balmain

Balmain

Какъв по-традиционен цвят за сезона от топъл ръждив колорит, който припомня за залязващата бляскавост само че летните цветове.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР