От 20 до 22 септември в рамките на Испанското Председателство

...
От 20 до 22 септември в рамките на Испанското Председателство
Коментари Харесай

Шефът на „Гранична полиция“ Антон Златанов участва в заседание на Фронтекс

От 20 до 22 септември в границите на Испанското Председателство на Съвета на Европейски Съюз в Памплона, Испания, се организира 96-то съвещание на Управителния съвет на Европейската Агенция за гранична и брегова защита – Фронтекс. В съвещанието като член на УС взе участие основен комисар Антон Златанов – шеф на Главна дирекция “Гранична полиция ”. Той организира и двустранна среща с Ларс Гердес – заместител изпълнителен шеф на Фронтекс по “Обратно връщане и интервенции ”.

По време на съвещанието бе гласувана и единомислещо призната “Техническата и оперативна тактика за Европейско интегрирано гранично ръководство ”. Целта на тактиката е да се приложи политическата тенденция, предоставена от институциите на Европейски Съюз, като се подсигурява, че политиката, открита на равнище Европейски Съюз, е дейно транспонирана в националните тактики за интегрирано гранично ръководство.

В дневния ред бяха разисквани въпроси, свързани с противозаконната миграция по външните граници на Европейския съюз, оперативния отговор, целите и общите дейности във връзка с битката с противозаконната миграция.

Делегатите разискват и дълготрайната стратегия за работа на Агенция Фронтекс за интервала 2025 – 2027, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.  

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР