От 2 лева горива – 1 лев взима държавата. Дали

...
От 2 лева горива – 1 лев взима държавата. Дали
Коментари Харесай

Ревизоро: Протестиращите за цените на горивата да отидат в Румъния и Гърция и да си купят евтини горива оттам

От 2 лв. горива – 1 лев взима страната. Дали страната би могла да направи нещо горивата да поевтинеят? Никакъв проблем. Още на следващия ден маже да си вземе ДДС-то и акциза и да не го събира, само че на 30-ти да не се окаже, че няма заплати, няма осигуровки, няма пенсии.

Това сподели в предаването "Беновска пита " по Канал 3 депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров-Ревизоро, който разяснява тематиката за повишаването на горивата. "За да може да се устоя българската страна, с цел да може пенсионерите да си взимат пенсиите, да има опазване на здравето, да има обучение, с цел да действа цялата страна, тя се цялостни от налози, мита и такси. Ако решим да не събираме, налози, мита и такси, би трябвало или да понижим пенсиите, или да понижим обществените помощи, или да няма никакви нараствания, само че в този момент 100 души били недоволни от цените на горивата. Съгласен съм, само че да посочат на кои 10 000 или 100 000 българи да не им усилваме пенсиите, или да не им даваме здравни осигуровки, да не получават никакви помощи от страната. Да си изберат – това са интернационалните цени ", сподели още той.

"Премиерът не е в положение да промени цените, даже да желае. Тук не е до негово предпочитание или дебелоглав. Тук не е до предпочитание на цялото държавно управление или не. Цялата обединена коалиция, в случай че желае нищо не може да направи. Цените са вдигнати от Русия и от най-много от Съединени американски щати, които размаха пръст на Иран, който е най-големите експортьори на горива. Когато сложиш ембарго на най-големия експортьор, останалите би трябвало да компенсират, през това време цените подвигат ", направи разбор Димитров.

"Споделям напълно възгледите на тези хора. Тези в Добрич вместо да стопират придвижването на хората и да им пречат, да се вдигнат и да отидат до Румъния, страната България да им обезпечи кордон да излязат по-бързо, да си купят на ниска цена румънско гориво. Да бойкотират българските продавачи. А пък тези в Благоевград, отидете на един час път и си купете от евтиното гръцко гориво. Защо би трябвало да си купувате скъпото българско гориво, купете си на ниска цена румънско, на ниска цена сръбско и на ниска цена гръцко гориво и не пречете на останалите хора. Даже в случай че мога, само че няма метод да го кажа, на българските продавачи – не продавайте, преосмислете си цените. Знаете ли какво ще стане, ще спре страната. Нито в Румъния, нито в Сърбия, нито в Гърция няма по-евтино гориво – за какво не си го купят? Да сте видели опашки по границите, да бягат да заредят в Гърция? Там е по-скъпо от при нас. Ние имаме и гръцки и румънски компании, които работят у нас, само че там продават по-скъпо и това идва от прелюдия данък ", разкри Ревизоро.

"Тези хора са подстрекавани от хора, които не съумяха да влязат в Народното събрание. И други стачки провеждат. Това са тези, които в предния парламент не съумяха да осъществят собствен цели и програми”, безапелационен бе той за уредниците на митингите против скъпите цени на горивата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР