От 18 филийки в хляба - три ще отиват за

...
От 18 филийки в хляба - три ще отиват за
Коментари Харесай

От 18 филийки в хляба - три ще отиват за тол такса

От 18 филийки в хляба - три ще отиват за тол такса, а четири отиват за Данък добавена стойност, останалото за разноски и облага на производителя. Това изясни Миролюб Столарски от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния превоз в телевизионно изявление.
Той акцентира пред Нова телевизия, че от сектора желаят страната да отсрочи въвеждането на тол системата. Тя би трябвало да стартира да действа от средата на годината за камиони от над 3,5 тона. Още през вчерашния ден обаче от КРИБ излязоха с апела тол системата да се вкара от 2020 година

Миролюб Столарски изясни, че австрийска компания построява системата и би трябвало да я съобщи на АПИ. От АПИ обаче молели същата компания да оказва помощ за обслужването на тази винетна система. „ По контракт това е благосъстоятелност на страната, т.е. на АПИ. Трябваше да бъдат основани към 100 чисто нови пунктове. Не е направена връзката сред митниците и АПИ, не е направена и сред Национална агенция за приходите и АПИ. Ще стане по този начин, че директният трафик ще минава гратис. На митницата няма по какъв начин да ги управляват. Системата въобще не е построена. В момента с една винетка минават 3 турски камиона.”, съобщи Столарски.

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България - КРИБ, също упорства да се отсрочи стартирането на тол системата до началото на 2020 година Във връзка с оповестения план за планиране, създаване и въвеждане на електронна система за събиране на такси за прилагане на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние и консолидираното на системата, управлението на организацията смята, че на първо място е належащо да бъдат взети поради мненията на всички наранени страни.

" Към сегашния миг най-важното събитие е, че системата не е подготвена и няма да бъде подготвена преди края на първо тримесечие на 2020 година. По тази причина събирането на тол такси в задатък или на „ зелено “ граничи с въвеждането на нов налог или просто с закононарушение ", считат те.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР