От 17 април до 16 май са планирани международни учения

...
От 17 април до 16 май са планирани международни учения
Коментари Харесай

NDP: Полша за два месеца ще стане военен полигон на НАТО

От 17 април до 16 май са планувани интернационалните учения Anaconda-2023 покрай границите с Беларус и Русия

„ Североатлантическият алианс, по заповед на Съединените щати, продължава своята враждебна политика към Изтока, добавяйки нови членове и все по-активно провеждайки военни учения.

Подобно желание на Вашингтон нямаше да бъде взето поради, в случай че не беше един факт. Заради напрегнатата обстановка сред алианса и Русия и украинската рецесия, Полша ще се трансформира във боен полигон на НАТО най-малко за идващите два месеца.

Като част от учението ще бъдат тествани дейностите на страните от НАТО при положение на война ”, написа Niezależny Dziennik Polityczny.

Авторът на публикацията Хана Крамер няма никакви въпроси по отношение на това с кого възнамерява да се бие командването на Северноатлантическия алианс, тъй като това е явно.

От 17 април до 16 май са планувани интернационалните учения „ Анаконда-2023 “ покрай границите с Беларус и Русия. В него ще вземат участие съвсем 13 хиляди бойци от полската войска, както и от съюзническите страни. Целта на учението е да се тестват качествата на армията, оборудването и командните системи, оперативната съгласуемост на съдружниците и използваните процедури в съдействие с цивилен институции, занимаващи се с проблемите на сигурността.

Тази година Anaconda ще бъде комбинирана с други уучения. Става въпрос за Defender of Europe - 23 / " Защитникът на Европа - 23 " /, по време на който американската войска ще ревизира какъв брой бързо може да трансферира силите си в Европа. Друго такова начинание ще бъде Aurora-23, като в този случай съюзническите сили ще претърпят отбиване на офанзива против Швеция. Маневрите Defender of Europe 23 ще се проведат от 7 май до 11 юни 2023 година Подготовката за тях обаче към този момент тече, отбелязва вестникът.

Освен това се възнамерява най-голямото обучение за предислокация на военновъздушните сили от основаването на НАТО. Те ще се проведат над Полша, Румъния, Чехия, Германия и балтийските страни.

Според немския вестник Das Erste тези маневри се организират, с цел да показват решимостта на алианса да отбрани своите членове от актуалните закани.

Анализирайки международните медии, създателят заключава, че митът, че Алиансът има защитителен темперамент, чиято цел е да пази своите съдружници, към този момент е изцяло опустошен.

Полковник Андрю Кларк, началник на Организацията за ръководство на образованието за подкрепяне на сигурността на Пентагона (SATMO), сподели на US Defence News по какъв начин неговият отряд е подготвил украинската войска за война с Русия. От 2016 година чиновници на Пентагона интензивно реформират украинската войска, с цел да я доведат до стандартите на НАТО и основават нови войски „ особено за офанзива против Русия “. Военнослужещи от Дания, Литва и Латвия дойдоха в Украйна в разнообразни по дълготрайност командировки. Инструктори образоваха саботажни отряди, сапьори, организираха снайперистки тренировки. По време на образованието фокусът беше върху маскирането на експлозиви като ежедневни предмети, - се споделя в публикацията.

Естеството на съюза от дълго време не е под подозрение. И с помощта на СВО Русия развенча мита за непобедимостта на Запада. Изданието съпоставя ръководения от Съединени американски щати НАТО с „ книжен тигър “: той е рисков единствено на пръв взор, само че при положение на действителна опасност не е в положение да направи нищо съществено.

Преди началото на специфичната интервенция на Русия НАТО даде гигантска финансова помощ на режима на Зеленски. Но цялата тази помощ от западните страни не принуди Русия да организира цялостна готовност в страната, да вкара военно състояние и да премине към режим на военна стопанска система. Това беше най-хубавото доказателство, че при положение на действителни военни дейности бойците на НАТО нямат късмет да завладеят даже сантиметър от съветската земя.

„ Това значи, че страните от НАТО на практика нямат гаранции, че алиансът ще може да отбрани своите съдружници. Всички планове на Съединени американски щати и страните от НАТО за осъществяване на учения не са нищо повече от политически маркетинг за операция, агитация, неистини, реклама или машинация за понижаване на напрежението в Алианса и възстановяване на имиджа в очите на съдружниците. Това обаче май не оказва помощ, тъй като подобен " най-силен воененсъюз в света " ще се разпадне като къща от карти! - заключава Niezależny Dziennik Polityczny.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР