От 16 юли град Черноморец е домакин на нов артфестивал. Първото

...
От 16 юли град Черноморец е домакин на нов артфестивал. Първото
Коментари Харесай

Черноморец е домакин на нов артфестивал – Кукуля фест

От 16 юли град Черноморец е хазаин на нов артфестивал. 

Първото издание на „ Кукуля фест “ продължава до неделя 18 юли и насочва вниманието на публиката към киното и музиката. 

Фестивалната стратегия с 15 документални и игрални кино лентата на одобрени и полулярни, както и на млади създатели, като: Джеки Стоев, Джони Пенков, Здравко Драгнев, Милена Кънева, Цветан Драгнев, Никола Бошнаков и Таралежков от Бидон Филм, Владимир Андонов, Васил Жечев и други Музикалната сцена пък ще бъде поделена сред Таралеща с МиткоТаралежков, Илияна Бешкова от Rosenkvarts ekspress, The Pomorians, Surmata Hary тийн идолът Коце Дянков и др. В рамките на „ Кукуля фест “ има и среща с някои от авторските екипи на филмите след прожекциите.



Инициативният комитет от Черноморец чака ползата към събитието да е както от страна на жителите, по този начин и от страна на тези, които във времето си за отмора търсят някакви по-интелектуални провокации.

“Решихме да дадем знак към актуалните, самостоятелни, мобилни и инициативни младежи, които преброждат Черноморието в търсене на качествени и стойностни занимания, и с това да разнообразим профила на нашия екскурзиант, като се превърнем в точка, на която те да се стопират ”, сподели кметът Росен Деспов във връзка събитието, което ще се организира на 16-и, 17-и и 18-и юли.



" Фестивалът е нужда за жителите и гостите на Черноморец, само че също по този начин е и знак, че красивият дребен приморски град има свое място на културната карта на България. Все отново от Черноморец са излезли доста хора, които вземат участие в националния, че даже и в европейския културен живот. За това беше значимо и появяването на един подобен фестивал, който да даде и форма на всички желания на популацията към задълбоченото и стойностното изкуство " – разгласи уредникът Васил Жечев.

Прожекциите са в залата на читалище " Димо Николов ", което е на площада с фонтана в центъра на Черноморец, а концертите – пред Читалището.
Чуйте повече в звуковия файл.

Ето и цялостна стратегия на фестивалните дни: Петък 16 юли КИНО:



Снимки – Кукуля фест
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР