От 15 октомври, италианската авиокомпания Alitalia, създадена през 1947 г.,

...
От 15 октомври, италианската авиокомпания Alitalia, създадена през 1947 г.,
Коментари Харесай

Alitalia спира да лети от 15-и октомври

От 15 октомври, италианската самолетна компания Alitalia, основана през 1947 година, престава да лети. Причината е в големите загуби от близо 700 милиона евро годишно.

Новата държавна самолетна компания e ITA – Италия Въздушен Транспорт. Съобразно условието на Европейски Съюз, сред остарялата и новата самолетна компания не трябва да има никаква връзка и последователност. Това значи, че ITA би трябвало да взе участие във всички търгове за вдишване на нужните действия.

Държавата ще влага в нея до 2023-а година над 1,3 милиарда евро.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Италианската самолетна компания Alitalia анулира повече от 300 поле...

Като начало компанията ще разполага с 52 самолета, чийто месечен наем ще е над 6 милиона евро, съобщи БНР.

Персоналът започва с 2800 души, до момента в който над 7000 чиновници, водачи и стюарди на Alitalia са безработни към фонда за съкратените служащи.

Новата самолетна компания би трябвало да стартира продажбата на билети посредством своя уебсайт www.itaspa.com, който всеки миг би трябвало да влезе в деяние.

Над 200 000 пасажери с билети на Alitalia за полети след 15-и октомври ще могат да получат назад парите си или да заменят полета с различен на компанията до 14 октомври. За отбрана на потребителите, държавното управление отпусна фонд от 100 милиона евро.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР