От 15 ноември цените на определени стоки в хранителните магазини

...
От 15 ноември цените на определени стоки в хранителните магазини
Коментари Харесай

Министър Богданов: Кампанията за по-достъпни цени на храните стартира на 15 ноември

От 15 ноември цените на избрани артикули в питателните магазини ще бъдат на по-ниски. Те ще бъдат брандирани с логото на " Достъпно за вас ". Целта на самодейността е да бъдат реализирани трайно ниски цени за българските консуматори, съобщи министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов по Би Ти Ви.

„ Всеки един магазин, който се е присъединил в акцията, ще употребява логото на самодейността „ Достъпно за вас ". То ще бъде позиционирано до стоката, която е препоръчана в съответната седмица ", посочи той. Цената би трябвало да е най-ниската, на която могат да предложат дадената стока.

„ На седмична база в Министерството на стопанската система ще вършим разбор, с цел да следим динамичността на цените. В идващ стадий на уеб страницата на ведомството потребителите ще могат да изберат подобаващ за тях артикул и ще видят от кое място могат да го закупят. Започнахме самодейността с огромните вериги, като водим диалози и с дребни районни такива. Целта е да се подсигуряват най-достъпните цени на дадени артикули от потребителската кошница ", добави министърът на стопанската система.

По думите на министъра с изключение на 50-те хранителни продукта на втория стадий ще бъдат добавени и нехранителни артикули като медикаменти, да вземем за пример.

Продуктите, които са част от самодейността, са най-малко 50. От тях минимум 16 продукта в един магазин би трябвало да са маркирани с логото, като те са от разнообразни групи - зеленчуци, плодове, месо, млечни и други, обясни министърът.

На 15 ноември българските консуматори ще могат да намерят логото на самодейността „ Достъпно за Вас ", когато е формалният старт на акцията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР