От 14 октомври до днес са получени общо 1176 сигнала

...
От 14 октомври до днес са получени общо 1176 сигнала
Коментари Харесай

МВР получили над 1 000 сигнала за изборни нарушения

От 14 октомври до през днешния ден са получени общо 1176 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. 

От тях 884 са били свързани с пазаруване на гласове в интерес на политически партии и обединения, 75 - за непозволена пропаганда, 19 - за корпоративен избор, три - за заличаване на имущество и др.  
Йотова поддържа дейностите по адрес на Турция поради изборите, поддържа и Нинова
Смятам, че това, което направи Министерство на външните работи, е най-нормалната постъпка в тази обстановка. Така вицепрезидентът Илияна Йотова отбрани дейностите на...

Образувани са общо 185 досъдебни производства, от тях 153 са за нарушение на политическите права на жителите. Най-много са те в ОДМВР Бургас - 29; в Монтана - 14; в Смолян, Сливен, Видин и Хасково - по 10.

За съпоставяне, по данни на Министерство на вътрешните работи от 14 октомври до 22.00 часа на 14 ноември, когато се организираха изборите за Народно заседание и първият тур на президентските избори, сигналите за нарушавания са били 1002, формирани са 149 досъдебни производства и са формирани 7231 предупредителни протокола. 

По информация на Министерство на вътрешните работи към 10.00 часа през днешния ден изборният развой протича обикновено, без произшествия. В защитата на изборните секции в страната вземат участие близо 16 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи.  

За интервала от 16 ноември до 10.00 часа на 21 ноември са били издадени 506 удостоверения за изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период персонални карти, с които жителите да могат да гласоподават.  
Изборните мистерии от Молдова към този момент са наклонност - номер едно там е Движение за права и свободи
Сериозните резултати на Движение за права и свободи при избори, които идват от чужбина, от дълго време не са изненада. Всичко обаче нормално е обвързвано с Турция - а...

По данни на Гранична полиция ситуацията на пропусквателните пунктове е естествена.

Още:

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР