От 14 души, настанени в столични болници след тежката катастрофа

...
От 14 души, настанени в столични болници след тежката катастрофа
Коментари Харесай

Какво е състоянието на пострадалите при катастрофата край Своге?

От 14 души, настанени в столични лечебни заведения след тежката злополука край Своге в събота, три дами остават с заплаха за живота. Състоянието на потърпевша, която бе с заплаха за живота, е по-добро, оповестиха от столичната болница " Света Анна ", където тя е настанена. Жената към този момент не е на апаратно дишане и няма директна заплаха за живота ѝ.

Към момента има усъвършенстване в общото разстояние и при другите четири пациентки, потърпевши при трагичния случай, и те към този момент са изведени от реанимацията и настанени в Клиника по хирургия и Клиника по ортопедия и травматология на болничното заведение.

Адвокатът на водача на рейса: Той е мислил за самоубийство

Все още тежко е положението на мъжа, потърпевш при злополуката в Искърското дефиле и настанен в " Света Анна ". Той остава приет в болница в реанимацията на лечебното заведение.

От шестима души, настанени в „ Пирогов ”, трима към момента са с заплаха за живота, заяви по-рано денем шефът на болничното заведение проф. Асен Балтов. Добрата вест тук е, че положението на най-тежко потърпевшите е нормализирано и утежняване не е следено при нито един от тях.

„ Състоянието на трите дами, които са на апаратна вентилация, няма смяна, задържа се. Стабилни са, само че не може да се каже, че са отвън заплаха за живота. Другите три дами, които са в по-добро положение, предстоят им оперативни интервенции през днешния ден и на следващия ден и може би в петък ще имаме повече информация какво тъкмо е направено. Колегите решиха, че е по-добре първо да минат интервенциите и по-късно да се реши дали другата седмица да бъдат изведени, тъй като следоперативно би трябвало да има едно положително обезболяване, изключително след такава тежка контузия. Хубаво е да бъдат следени. Трите дами, които са на апаратна вентилация, към този момент са в устойчиво положение и не се утежняват, което е добре. Защото в случай че стартира да се утежнява динамичността, сърдечната активност, се подхващат спомагателни ограничения. Но за момента са в същото положение, което е добре “, изясни проф. Балтов.

Без заплаха за живота са и двамата потърпевши, които се лекуват във Военномедицинската академия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР