От 11 март италианските родители, които не са представили оригинален

...
От 11 март италианските родители, които не са представили оригинален
Коментари Харесай

Италианските градини ще гонят неваксинирани деца, а училищата ще глобяват

От 11 март италианските родители, които не са показали автентичен документ за осъществени имунизации на децата си, ще бъдат глобени, както планува законът. Наказанията плануват до изключване от учебно заведение, детски градини и ясли.

Според Националната асоциация на учебните шефове от 11 март ще бъде прилаган законът против тези родители, които не са показали документ за направени ваксини. Това значи, че децата им към този момент няма да могат да влизат в градините. В учебните заведения пък учениците ще могат да влизат, само че против санкции, достигащи 500 евро. Според шефовете на учебни заведения казусът е най-много в началните учебни заведения, където неимунизирани деца са в контакти с деца с намален имунитет.

Италианският закон за имунизациите беше признат през 2017 година Той планува в детските ясли и градини да не бъдат одобрявани деца, които не са имунизирани с 10-те наложителни ваксини. В началните и междинните учебни заведения е планувана санкция до 500 евро. Прилагането на закона обаче беше отлагано няколко пъти до момента с министерски решения. Според Министерството на здравеопазването най-добре с имунизирането на деца до 24 месеца са северните области Емилия-Романя, Венето, Ломбардия, Тоскана и южната Пулия, където над 95 на 100 от децата са имунизирани.

В италианския парламент сега се дискутира така наречен “гъвкава задължителност на имунизирането ”. Това значи, че то е наложително единствено “в незабавни случаи или в случаите, когато е застрашен груповият имунитет ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР