От 11 до 15 октомври 2017 г в Рива дел

...
От 11 до 15 октомври 2017 г в Рива дел
Коментари Харесай

Детски хор Добри Христов се завърна от Фестивала Lago di Garda

От 11 до 15 октомври 2017 г в Рива дел Гарда, Италия се организира XI Международен хоров фестивал Lago di Garda, проведен от Мusik ReisenFaszination, Baden, Baden. 
Детски хор "Добри Христов " с диригент Галина Станишева и пианист Биляна Енева при ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр.Варна, взе участие във фестивала, дружно с 15 хорови състава и оркестри от разнообразни страни: Германия, Русия, Латвия, Словения, Англия, Полша и др. 
Хорът взе участие с два концерта. Децата с горделивост излязоха на голямата сцена пред многочислената аудитория и с усмивки, и пристрастеност в сърцата показаха своя разнороден репертоар.
Хорът се завърна от вълнуващото пътешестване с почетна тапия и прелестни мемоари от претърпяното.
"Насладихме се на завладяващите осъществявания на хорове и оркестри от целия свят. Имахме опция да се срещнем с културата на Италия - да хапнем пица, паста, сладолед, да посетим Венеция, Верона и доста исторически забележителности. Връщаме се в родната България с нови хрумвания и цели, към които да се стремим " - показа едно от девойките.

Заредени с сила и възторг, младите хористки не престават към новите провокации. Успех!
Творческият екип, родителите и децата от Детския хор изричат благодарности към Община Варна, Дирекция " Образование и юношески действия " и ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна за финансовата поддръжка. 

През 2018 година Детски хор " Добри Христов " ще празнува 65 години от основаването си с юбилеен концерт и участия в доста концертни прояви, фестивали и състезания в страната и чужбина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР