От 10 май ЕС ще е изчерпал ресурсите, които планетата

...
От 10 май ЕС ще е изчерпал ресурсите, които планетата
Коментари Харесай

От 10 май ЕС живее на „кредит” на Земята

От 10 май Европейски Съюз ще е изчерпал ресурсите, които планетата може да му даде за една година, предизвести Световният фонд за природата и означи, че този " ден на превишаването " настава все по-рано всяка година, съобщи Франс прес.
" От 10 май европейците ще живеят на заем. Това значи, че в случай че целият свят живееше като тях, човечеството щеше да е изконсумирало всички естествени запаси, които планетата може да възобнови за една година ", акцентира организацията в отчет, оповестен дружно с Глоубъл футпринт нетуърк.
Риболов, земеделие, лесовъдство, строителство, парникови излъчвания - в случай че цялото човечество използваше колкото европейците, щяха да му трябват 2,8 планети като Земята, се показва в отчета.



В Европейски Съюз живеят 7 % от международното население, само че използва 20 % от биокапацитета на Земята. Положението непрекъснато се утежнява: през 1961 година този " ден на превишаването " е бил 13 октомври. Има въпреки всичко разлики по страни: Люксембург го е достигнал още в средата на февруари, а за България този ден ще настъпи на 22 юни. " Това е недостиг, който непрестанно усилваме от година на година, като вземаме назаем запаси от Земята, от другите страни и от бъдещите генерации ", отбелязва Световният фонд за природата. На Европейски Съюз се предлага да одобри обща земеделска политика, която съхранява естествените запаси и благоприятства заетостта, както и проект против обезлесяването и конвертирането на естествените екосистеми и правила за надзор на активността на риболовните кораби.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР